G
GOŚĆFORUM0099
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam! W ubiegłym roku podpisałam umowę z UP na stworzenie nowego stanowiska pracy. W ranach umowy zatrudniłam jedną osobę na stanowisku sprzedawca. Chcemy razem z mężem przepisać firmę na niego by płacić mniejszy ZUS, ale niestety zostałam poinformowana w UP,że nie mogę przepisać firmy ponieważ wiąże sie to z zerwaniem umowy podpisanej kilka miesięcy temu. Zapewniałam, iż dalej będzie utrzymane stanowisko pracy, na które została otrzymana refundacja i prócz nazwiska właściciela NIP-u wpisu do ewidencji i Regonu nic nie zmieni się w działalności firmy, tzn. działalnośc zostaje ta sama, miejsce też no i pracownik ten sam aż do końca umowy zawartej z UP, zmiana ma na celu obniżyć koszty prowadzenia działalności tylko tyle. Odpowiedź było zbywkowa,że mogą to rozpatrzyć ale nie muszą i nie widzą w moim przypadku takiej potrzeby.
Dzwoniłam do innych UP w Polsce także do wojewódzkich i opinie były różne. Powiedziano mi że jest możliwość powołanai Radcy Prawnego którego opinia może być znacząca przy podejmowaniu decyzji przez dyrektora UP - czyli jest szansa by przepisać firmę. W jednym powiedzieli że nie sa radcami i nic nie wiedzą tak jak zresztą w większośći urzedach do których dzwoniłam. Może ktoś z Państwa może mi pomóc nakierować. Mam Dzisiaj spotakanie z Radcą prawnym więc może uda mi się rozwąiażać moją sprawę tak jak chciałam.
Dziękuję z góry za porady i wskazówki.
Dzwoniłam do innych UP w Polsce także do wojewódzkich i opinie były różne. Powiedziano mi że jest możliwość powołanai Radcy Prawnego którego opinia może być znacząca przy podejmowaniu decyzji przez dyrektora UP - czyli jest szansa by przepisać firmę. W jednym powiedzieli że nie sa radcami i nic nie wiedzą tak jak zresztą w większośći urzedach do których dzwoniłam. Może ktoś z Państwa może mi pomóc nakierować. Mam Dzisiaj spotakanie z Radcą prawnym więc może uda mi się rozwąiażać moją sprawę tak jak chciałam.
Dziękuję z góry za porady i wskazówki.