zmniejszony tax credit

• Autor wątku Autor wątku isabell1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

isabell1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Mam problem z tax credit. Do tej pory dostawałam na jedno dziecko 167 funtów, w listopadzie urodziło nam się drugie dziecko a na początku grudnia mąż stracił pracę. Zgłosiliśmy zmiany do wtc a ona nam obliczyli że teraz będziemy dostawać 94 funty na dwójkę dzieci bo niby zle sobie wczesniej obliczyli. Założyli że w tym roku zarobimy 22000 a zarobilismy 27000. Mąż chciał zrobić transfer tc na mnie i oni twierdzą że to zrobili a papiery nadal przychodzą na niego.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
RE: tax credit

ok, napisz jaki mieliscie dochod za 2008/2009 z rozbiciem na z czego ten dochod byl. Ile godzin pracowalas przed pojsciem na macierzynski i wiek najmlodszej pociechy.

RE: tax credit

pracowala 30 h. dziecko jezeli juz sie urodzilo :) to nie ma jeszcze roku. Nie koniecznie maz musi robic transfer :)) Jezeli wczesniejsze naliczenia byly bledne i po zgloszeniu zmian dopiero to zauwazyli to jak najbardziej musza Wam zredukowac kwote - czy sprawdzilas wszystkie dane i kwoty w poprzedniej decyzji? Przez jaki okres beda wyplacac Wam po 94 funty? rok podatkowy konczy sie w kwietniu wiec jestes juz w stanie mniej wiecej policzyc jaki caly wspolny dochod mozecie miec na koniec roku 2009/10 - sprawdza czy zgadza sie ona z ta , ktora teraz macie na decyzji.

Ostatnia edycja:
Powrót