Zmnijszenie wysokości składki OC

• Autor wątku Autor wątku aguson
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aguson

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam!

w dniu wczorajszym chcialam wykupić OC ale jak krzyknięto mi wysokość to ode chciało mi się wszystkiego uszlyszałam kwot wysokości 3000 zł. Jestem wspólwłaścicielem auta właściecielem jest mój tata który jest kierowcą od 30 lat ale nigdy nie miał auta zarejsrownego na siebie wiec zniżek tez niem ma. Powiedcie mi co mamy zrobic zeby ta wysokość zmalała i kogo powinni brac pod uwage liczac wysokośc OC. Na pierwszy ogien w ubezpieczani poszłam ja policzono nam 180% ze wzgledu na to ze nie ma ukończonych rocznikowo 25 lat itd. Czy jako wspólwłaściciel powinni brać mnie pod uwage licząc skladke.

Z góry wiekie dzieki

Witam
Proponowałbym podzwonić do kilku TU i na pewno wybierzesz najkorzystniejszą opcje.
Ps. Czasem TU robią tak, że jeśli nawet nie masz powyżej 25 lat nie dodają zwyżki, tylko w czasie kolizji trzeba wyrównać składke o tą własnie zwyżkę.
pozdr

A kogo TU powinno brać pod uwage wlaścieciela czy wspólwłaścieciela?

[cytat="aguson"]A kogo TU powinno brać pod uwage wlaścieciela czy wspólwłaścieciela?[/cytat]
Jak sobie wymyśli, tak będzie brało. Jedni patrzą na maksymalne zniżki któregokolwiek ze współwłaścicieli, inni tylko na głównego właściciela.

[cytat="aguson"]A kogo TU powinno brać pod uwage wlaścieciela czy wspólwłaścieciela?[/cytat]

Jednego i drugiego oraz inne osoby korzystające z pojazdu a mające mniej niż 25 lub 26 lat.

proponuję Allianz nie naliczają zwyżki za współwłaściciela 8)

Powrót