M
Marek00000
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 58
Hej,pożyczyłem znajomemu w dobrej wierze niemałą gotówkę.Nie miałem czasi się spotkać szkic umowy jest na emejlu ( bez podpisu ,ale z firmowego emejla ) s ą tam watunki ,przelewposzedł chwilę póżniej z konta. Więc wydaje ni się że nie może się wyprzeć że nie pożyczył. Spraw wygląa tak że wziąłem na niego kredyt wówczas 18% to miała być pożyczka na 4miesiące,trwa już 2,5 roku... nie oddał nawet 5% sumy .
Czy sprawę przekazując do sądu wygram bez trudnu ? wszak dowody są niezbite ( unowa , przelew , brak spłaty... )
Zastanawiam się jak w z wypłacalnością - dom podejrzewa na żonę, auto pewnie też, właśnie na ten dom potrzebował bo płacił duże raty , gość ma firmę , a ściślej spółkę zoo ,z tego co czytałem to ciekawa sprawa,ale jak pożyczał to chyba odpowiada własną osobą a nie spólką ?? dzięki z góry
Czy sprawę przekazując do sądu wygram bez trudnu ? wszak dowody są niezbite ( unowa , przelew , brak spłaty... )
Zastanawiam się jak w z wypłacalnością - dom podejrzewa na żonę, auto pewnie też, właśnie na ten dom potrzebował bo płacił duże raty , gość ma firmę , a ściślej spółkę zoo ,z tego co czytałem to ciekawa sprawa,ale jak pożyczał to chyba odpowiada własną osobą a nie spólką ?? dzięki z góry