znalazlem telefon i po miesiacu dostalem kare 300zl

• Autor wątku Autor wątku malymariusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malymariusz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, wiec tak znalazlem telefon komorkowy wartosci okolo 100-150 zl sprawdzalem na allegro(oczywiscie z dokumentacja),wozylem karte swojej dziewczyny,po jakims czasie zadzwonil policjant ze dzwonilem na nr alarmowy i zebym sie zglosil na komende w celu wyjasnienia.Tam sie dowiedzialem ze cytuje ktos kto sie z panem kontaktuje grozi komus wysyla glupie smsy dzwoni w srodku nocy itd.,zostalem poproszony o dobrowolne pokazanie tel i listy kontaktow co zrobil policjant(bo po co ma pan przychodzic jeszcze raz bedziemy mieli nakaz) zadal mi kilka pytan i sie skonczylo.po jakims czasie wezwano ma dziewczyne i to samo (zaznaczam ze telefon w tym czasie lezal w domu.dopiero o niej dowiedzialem sie o co chodzi,czekalem pod komenda, wiec od razu dobrowolnie oddalem telefon policjantowi.Wszystko by bylo ok gyby niedalszy bieg tej sprawy wiec dostalem wezwanie i dowiedzialem sie ze to jest "przestepstwo" nazwane przywlaszczeniem i prokurator proponuje dobrowolne zalatwienie bez sprawy mandat czy tam grzywne wysokosci 300zl.Zaznaczam ze nigdy niebylem karany mam na utrzymaniu dziecko,prowadze firme ktora przynosi od pol roku same straty, atel oddalem dobrowolnie a gowniarz ktory go zgubil podal na policji ze zgubil.Co mozna zrobic ,do sadu to dojda koszta sprawy.Dwa ile kosztuje procedura policji kilka przyjazdow przesluchan protokolow dla zeczy za realna wartosc kilkudziesieciu zlotych?dla mnie ten co to zglosil powinien pokryc te koszta powiedzialem policjantom czy niemaja ciekawszych zajec od szukania nic niewartego tel jakiegos dzieciaka to tlumaczyli sie procedura i sie smieli,pozdrawiam i czekam na odp

ciesz się ,że potraktowali to tylko jako wykroczenie z art. 125 KW , a nie przestępstwo z art. 284 &3 KK

tak tak przeczytalem te paragrafy LUDZIE TO PRAWO JEST CHORE,niedlugo za zabranie psu kosci i wyzycenie do smieci dostaniemy kolegium

to nie prawo jest chore...... tylko pan nie przestrzega prawa .....

>niedlugo za zabranie psu kosci i wyzycenie do smieci dostaniemy kolegium

Znęcanie się nad zwierzetami stanowi przestepstwo.

Powrót