Znaleziony telefon

• Autor wątku Autor wątku Kroonix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kroonix

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,przedwczoraj idąc z psem znalazłem telefon ,prawdopodobnie to xperia M2 . Chciałem oddać telefon ,ale miał on zbitą szybkę,nie posiadał karty sim i był zablokowany .Nie miałem za bardzo czasu żeby nim się zająć wiec położyłem w biurku . Moje pytanie brzmi ,co teraz zrobić żeby trafił do właściciela ? Czy dostanę jakaś karę jak oddam go na Policję ? Poradzicie ? Czy Wql go nie oddawać bo być może został porzucony ,bo ledwo działa .

Proszę przekazać do biura rzeczy znalezionych lub do innej podobnej instytucji. Ewentualnie można oddać na policji. Uważam, że obawy o jakieś konsekwencje są bezpodstawne.
Pozdrawiam - d.

Ja bym zaniósł na policję, ewentualnie złożył wyjaśnienia, jeśli będą kogoś interesowały i problem z głowy.

Ja również bym zaniósł na policje, bo potem może być problem.

Wy tu o telefonie, a ja ostatnio znalazłem u siebie na parkingu laptopa. O takiego: https://www.morele.net/wiadomosc/la...yfikacja-techniczna-opis-serii-recenzja/4590/. Okazało się, że to kurierowi wypadł podczas przeładunku, a odbiorcą miało być jakieś dziecko, to miał być prezent od dziadków za jakieś szczególne osiągnięcie. Jak nietrudno zgadnąć - sam dostarczyłem latopa, bo dane adresowe przecież na paczce były.

Powrót