Znęcanie się psychiczne.

• Autor wątku Autor wątku muniekw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kerimus napisał:
Ja staram się omijać ten dział wielkim łukiem choc podlega mojej moderacji i jestem jakby zobowiązany przeglądać te tematy, ale nie ma w sobie tyle siły psychicznej żeby przebrnąć przez tą ścianę płaczu i lamentów.
Musiałem skupić się bardziej na spadkach, bo w tym temacie zawiewa lekkim, orzeźwiającym chłodem niebytu.
Gdybym został wyłącznie w dziale rodzinnym na pewno przesyłałbym Wam teraz pocztówkę z Tworek.

i na co komu ten offtop ?
zrob cos dla tego forum i daj sobie lepiej bana.

Kerimus napisał:
.
Jak czytam tamte tematy to tak jakbym czytał, Filipinkę, Panią Domu, Tinę.................etc. :roza:.spóźnione życzenia z okazji Dnia Kobiet!

Prasy tego typu w ogóle nie czytuję, więc nie mam niestety skali porównawczej, ale rozumiem, że Pan owszem :). Czy czytanie jej, nie jest przypadkiem takim samym obciachem, jak uczestniczenie w wątkach takich jak ten? :)
Przepraszam za offtop, ale nie mogłam się powstrzymać :)

Ostatnia edycja:
AmneziaHaze napisał:
i na co komu ten offtop ?
Pani Amnezjo - ma Pani dwa ostrzeżenia za zaśmiecanie forum.

Coś mi się wydaje, że trzeba na "rodzinne" wkroczyć z "miotłą".

Oj porobiło się tam ostatnio.
Niektóre wątki ciągną się jak TRYLOGIA, gdzie momentami zapomniano po co w ogóle dany temat został otwarty i mamy swoiste pogaduszki na różne tematy rodzinne nie związane z meritum sprawy.
Musze spróbować ale to chyba nie wyda.
Radzę dla odstresowania założyć własne forum będące miksem prawa i magla.
Proponuję nazwę "Krochmal & Lex" a w nim porady prawne, o kwiatach i ogrodach, rodzinne ABC, przepisy na wypieki, 100 sposobów na trądzik...........itp.
Na forum prawnym piszemy o problemach prawnych i niech tak zostanie a tylko w HYDEPARKU można sobie zrobić skok w bok.

Ostatnia edycja:
Janusz M. napisał:
Pani Amnezjo - ma Pani dwa ostrzeżenia za zaśmiecanie forum.

Pani Januszu,
z całym szacunkiem, jednak nie rozumiem dlaczego moderatorzy spamują i wręczają ostrzeżenia w sytuacji gdy nie potrafią odpowiedzieć na skomplikowane pytania prawne(co jest wynikiem moich obu ostrzeżeń). rozumiem jednak że nie można mieć własnego zdania i poglądów - wniosek nasuwa się sam - to ja jestem "miotłą". :cool:

edit: dobrze, zastosuję się do zasady: "bądźmy cichociemni", tylko usuńcie mi te ostrzeżenia.

Ostatnia edycja:
Temat znącania się psychicznego nad rodziną jest mi trochę znany. Do leczenia psychiatrycznego - a jeśli matka faktycznie zachowuje się tak jak piszesz to raczej jest taka potrzeba - może przymusić tylko sąd. Ale rodzina musiałaby wystąpić solidarnie - Ty, Twój ojciec, rodzeństwo. Ewentualnie dziewczyna - jeśli była obrażana. Jeśli Cię nie stać na wynajęcie kwatery samodzielnie, to zamieszkaj z jakimiś dwoma kolegami - chyba masz kolegów-kawalerów? A jak nie - to znajdź chętnych studentów przez internet. Mnóstwo młodych ludzi tak robi. U nas w Krakowie jak się wynajmie samodzielne mieszkanie w kilka osób to wychodzi po ok. 300 - 350 zł za miesiąc - a w mniejszych miastach taniej. Na "życie" ok. 400 zł miesięcznie. Nawet za najniższą krajową można tak wyżyć - wszystko zależy od priorytetów. Jak masz 1200 brutto z umowy o dzieło to Ci jeszcze zostanie ok. 200 zł. Pozdrawiam

O ile mówienie mężowi czasem, że mógłby też po sobie posprzątać niektóre rzeczy nie jest znęcaniem się psychicznym - to nie znęcam się nad nikim :)

O ile mówienie mężowi czasem, że mógłby też po sobie posprzątać niektóre rzeczy nie jest znęcaniem się psychicznym

Ależ jest!!! Pewnie nawet nie wyobrażasz sobie, jakie cierpienie dla mężczyzny stanowi konieczność sprzątania...:D

idź z tym do prawnika, prędzej coś doradzi, bo sytuacja faktycznie nieciekawa ;/

Powrót