J
jaro2009
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
witam wszystkich potrzebuję porady na temat zniesienia współwłasnosci moze zaczne od tego ;jestem po sprawie spadkowej po zmarłym ojcu matka zyje mam dwoje rodzenstwa siostre i nie zyjącego brata po zmarłym bracie jest czworo dzieci w tym jedno nie pełnoletnie i małzonka posiadamy wszystkie papiery do notarjusza czyli mapki , ksiege wieczystą , postanowienia sadu ,skarbówka itp... problem wynika z tego ze notarjusz nie moze nic ruszyc bez zgody sadu rodzinnego z powodu nieletniej od strony brata jak rozmawiałem z notarjuszem o zniesieniu współwłasności na te wszystkie działki z tym ze chce dac najwieksza działke dla dzieci i zony po zmarłym bracie notarjusz kazał mi obliczyc wartości działek zanim pujda załozyc sprawe w sadzie rodzinnym o przyznanie kuratora aby mógł decydowac za nieletnia i czy moge uznac wartosć działek które przyznał mi skarbowy rok temu czy musze siedziec nad gazetami i mniej wiecej liczyc wartosć z metra niech ktos pomorze jak to zrobic bo taka sprawa trwa ko 3 miesiecy a umnie naprawde jest niezły bałagan z tym wszystkim