Zniesienie wspulwlasnosci

• Autor wątku Autor wątku Basia4310
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Basia4310

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Dzien dobry .moje pytanie jestem wlascicielem prawie calego mieszkania.siostra po zmarlej mamie mma 2/3.mam tate swojego na dozywociu.niechce odpisac sie dobrowolnie wdalam sprawe do sondu o zniesienie wdpulwlasnosci .mieszkanie ma 50 metrow.mieszkam z ojcem mezem i 2 dzieci.siostra od 18 roku mieszka na stale w niemczech.moje pytanie czy bende musiala jo splacic 2/3 wspulwlasnosci mieszkania czy sond przyvhili sie ze niebende musiala
.wiezi ridzinne wygasly w stisunku moim i taty.

Przepraszam ale napisz to jeszcze raz. Używając interpunkcji i popraw błędy. Bo tego się czytać nie da. Skoro siostra ma 2/3 to jakim cudem prawie całe jest twoje?

Przepraszam po smierci mamy mamy po 1/2.mamy ja z siostro mama z moim tato mieli rozwod.tata zapisal mi swojo czesc mieszkania za dozywocie.ma 72 lata razem mieszkamy w mieszkaniu 50 metrowym.siostra od 18 roku zycia mieszka w niemczech zadnego zainteresowania ani tato ani mamo niebylo.

Będziesz musiała spłacić 1/4.

Jak z 1/4.nierozumiem.tak chcem splacic a czy moge oddac jej dzialkie lub w ratach splacic.

Po smierci mamy mamy po 1/2.a tata ma swojo czesc.przepisal mi swojo czesc za dozywicie.za opiekie.bo jest tez po udarze mozgu niedokrwistosci.funkcjonuje normalnie.

1/4musze splacic to wiencej niz polowa?niewiem ile to jest z 50 metrow mieszkanie ma.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót