Zniesienie zawiasów

• Autor wątku Autor wątku blaze4ever
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

blaze4ever

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam
chcialbym wiedziec jak wyglada sprawa ze zniesieniem zawiasow przez sad II instancji. Wyrok byl 2 lata w zawieszeniu na 5 zasadzony przez sad I instancji. Pozniej prokuratura wniosla odwolanie i sad II instancji postanowil zniesc zawiasy i dal 2 lata bezwzglednego pozbawienia wolnosci. Jednak rozmawialem z jednym prokuratorem to mowil ze wyrok w ktorym sie znosi zawaiasy powinien byc mniejszy niz ten z zawiasow (on zawsze dawal nizszy) czyli jak bylo 2/5 to sad II instancji tak jak mowil ten prokurator powinien zasadzic wyrok rok z hakiem czyli np rok i 8 lub 6 mieisiecy a tutaj sad tylko odwiesil zawiasy. I tutaj moje pytanie czy sa jakies przepisy jakies paragrafy mowiace o tym ze ten wyrok jesli uchylane sa zawiasy powinien byc nizszy ?? Ja szukalem ale jakos nie moge znalezc nie wiem jakie pytanie zadac w google zeby znalzalo mi cos takiego takze prosze o odpowiedzi od osob ktore sie na tym znaja

z gory dziekuje za odpowiedz i prosilbym o szybka odpowiedz

>Jednak rozmawialem z jednym prokuratorem to mowil ze wyrok w ktorym sie znosi zawaiasy powinien byc mniejszy niz ten z zawiasow (on zawsze dawal nizszy) czyli jak bylo 2/5 to sad II instancji tak jak mowil ten prokurator powinien zasadzic wyrok rok z hakiem czyli np rok i 8 lub 6 mieisiecy a tutaj sad tylko odwiesil zawiasy.

Kompletnie nie ma racji. Takie rozumowanie jest oczywiście błędne. Jakby powiedział coś takiego publicznie, to by mógł nawet mieć problemy natury dyscyplinarnej...

> I tutaj moje pytanie czy sa jakies przepisy jakies paragrafy mowiace o tym ze ten wyrok jesli uchylane sa zawiasy powinien byc nizszy ??

Nie ma.

Powrót