Zniesławienie- ważna sprawa

• Autor wątku Autor wątku ula61
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Fakty są w pełni autentyczne poparte nagraniami wideo :D

Fakt jest zawsze autentyczny - inaczej nie jest faktem.

Że łatwo się wykręcić. Jasne, pisałem jak: podejrzany (później oskarżony) zmawia 10 kolegów, którzy zeznają jak jeden mąż, że kolega z komputera którego posty były pisane, założyli sobie konto na forum i dla żartu pisali pod jego nieobecność posty. Jakie posty?? nie pamiętają. Gdzie był kolega?? cześć nie pamięta, cześć mówi że z psekm na spacerze. Skąd mięli klucz do domu kolegi?? dał im przed wyjściem bo w końcu sobie ufają. Itp itd. A skąd twierdzenie, że da się wykręcić: in dubio pro reo. Aha, najwazniejsze sposób o którym pisze sprawdza się w 100%. Kiedy jako zarzut błędu w ustaleniach faktycznych, jako zarzut naruszenia 4 i 5 k. p.k. w apelacji i zawsze idzie do przodu.

Ostatnia edycja:
a jeżeli chodzi o opinie to można ją wyrazi w dwojaki sposób np. :
Według mnie sędzia popełnił błąd dyktując karny........albo
Według mnie sędzia "pewno" dostał łapówke i błędni podyktował karnego.

Dwa wyrażenia opiniotwórcze a czy do któregoś można się przyczepic?

A poza tym to chyba nie można sugerowac ludziom na forum do zamawiania sobie kolegów, żeby poświadczali nieprawdę??

A jeżeli chodzi o ten fakt to ja oczywiście wiem, że fakt jest autentyczny ale ula61 napisał że film zawierta same fakty. Tylko pytanie czy te owe "fakty" są faktami w znaczeniu słownikowym czy "faktami" pochodzącymi ze skrutu myśleniowego osoby piszącej post. Bo przecież jeżeli film zawiera fakty a osoby je komentują nie obrażając przy tym nikogo to nie ma podstaw do obawiania się czego kolwiek.

Powrót