K
kedar1989
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Wraz z panem X i Y. Zostaliśmy oskarżeni o pobicie z narażeniem zdrowia lub życia art56par2kkw.Sprawa przedstawia się tak: byliśmy sobie z panem X i Y na pewnym festynie,po spożyciu(alkocholu) około 3 piw na każdego, pan X zaczą bujkę z jakimś mieszkańcem tamtej miejscowości w bujce nie uczestniczył nikt prócz nich pod koniec przybiegł pan Y i rozdzielił ich ja wogóle nie brałem w tym udziału jak również zeznałem w przesłuchaniu, pan X na rozprawie sądowej przyznał się że to on pobił tego człowieka.Wszystko było by Ok tylko pokrzywdzony twierdzi że to własnie ja byłem głównym napastnikiem :/... Po kilku przesłuchaniach w sądzie uznano że wspólnie w porozumieniu z panem X i Y brałem czynny udział w tym zdarzeniu. Dostaliśmy prawomocny wyrok rok w zawieszeniu i prace publiczne przez rok w pewnej ilości przez miesiąc. Teraz moje pytanie zdarzenie miało miejsce w lipcu 2008 roku czy mogę oskarżyć "pokrzywdzonego" o zniesławienie i w pewnym sensie zostać czysty moje zarzuty o to pobicie będą usunięte jeśli wygram rozprawe ?? Dodam że pokrzywdzony był prawdopodobnie również pod wpływem alkocholu. Świadek z którym przebywałem zeznał również że w czasie bujki przebywał ze mną lecz na sądzie nie zrobiło to zbytniego wrażenia.