Zniesławienie ?? Ważne

• Autor wątku Autor wątku kedar1989
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kedar1989

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Wraz z panem X i Y. Zostaliśmy oskarżeni o pobicie z narażeniem zdrowia lub życia art56par2kkw.Sprawa przedstawia się tak: byliśmy sobie z panem X i Y na pewnym festynie,po spożyciu(alkocholu) około 3 piw na każdego, pan X zaczą bujkę z jakimś mieszkańcem tamtej miejscowości w bujce nie uczestniczył nikt prócz nich pod koniec przybiegł pan Y i rozdzielił ich ja wogóle nie brałem w tym udziału jak również zeznałem w przesłuchaniu, pan X na rozprawie sądowej przyznał się że to on pobił tego człowieka.Wszystko było by Ok tylko pokrzywdzony twierdzi że to własnie ja byłem głównym napastnikiem :/... Po kilku przesłuchaniach w sądzie uznano że wspólnie w porozumieniu z panem X i Y brałem czynny udział w tym zdarzeniu. Dostaliśmy prawomocny wyrok rok w zawieszeniu i prace publiczne przez rok w pewnej ilości przez miesiąc. Teraz moje pytanie zdarzenie miało miejsce w lipcu 2008 roku czy mogę oskarżyć "pokrzywdzonego" o zniesławienie i w pewnym sensie zostać czysty moje zarzuty o to pobicie będą usunięte jeśli wygram rozprawe ?? Dodam że pokrzywdzony był prawdopodobnie również pod wpływem alkocholu. Świadek z którym przebywałem zeznał również że w czasie bujki przebywał ze mną lecz na sądzie nie zrobiło to zbytniego wrażenia.

Pomyliła ci się kolejność. Jesli masz prawomocny wyrok skazujacy za to zdarzenie, to inny sąd karny mnie orzeknie inaczej - po prostu oprze się na tamtej sprawie.

Powrót