zniesławienie

• Autor wątku Autor wątku Myszka333
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam mam nowe pytanie. A mianowicie sprawa teraz wygląda tak: forma windykacyjna ma wreszcie zająć się moją sprawą poprzez windykację prawną. A mianowicie poprzez prokuraturę tylko że będzie mnie to sporo kosztowało jeszcze dodatkowo. Mam ponieść koszty za powiadomienie prokuratury o przestępstwie i opłatę za złożenie do sądu karnego pozwu cywilnego .Na dzień dobry muszę zapłacić ponad 900zł tej firmie .Czy jak bym sama złożyła zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa i pozwu cywilnego czy nie było by to taniej? nadmieniam że ja na dzień dzisiejszy jestem osobą nie pracującą?I co najważniejsze czy sam sobie z taką sprawą poradzę - nie znam procedur - może jednak zlecić to tej firmie? Proszę o podpowiedzi w tej sprawie PILNE!

Zapomniałam jeszcze dodać , że ktoś dzisiejszej nocy włamał się na moje gg- domyślam się kto to i zbluzgał moich znajomych w moim imieniu , jak mam to udowodnić że to właśnie ta osoba co do której domniemam że to uczyniła?

a znał hasło i tylko się zalogował i zbluzgał czy przełamał zabepieczenie w postaci hasła?

przełamał zabezpieczenie i czy mam wykasować ten numer czy go jeszcze zatrzymać?

Witam ponownie. Mam następne pytanie w mojej sprawie. Dzisiaj dostałam Zawiadomienie , że odbędzie się posiedzenie w przedmiocie rozpoznania zażalenia na postanowienie o umorzeniu dochodzenia. Moje pytanie to : czy ja mam być na takim posiedzeniu Sądu czy nie ?? czy to jest tylko informacja na moje zażalenie złożone do prokuratury iż posiedzenie się odbędzie?Proszę o podpowiedzi .

Witam
Właśnie dostałam pismo z sadu , że Sąd nie uwzględnił zażalenia - dotyczyło ono art.286 k.k. Na dzień dzisiejszy nie wiem co dalej robić w mojej sprawie . Wracając do meritum sprawy to zobowiązanie dłużnika w/c mnie było-jest definitywnym oszustwem , Prokurator umorzył sprawę nawet nie sprawdzając dowodów w sprawie , ja na dzień dzisiejszy jestem oskarżona przez mojego dłużnika z art.212k.k i art.30 K.R.P - to zostało przyjęte przez prokuratora ale to już prokurator ze stolicy a nie taki jak mój zaściankowy.Teraz proszę o jakieś wskazówki co mam dalej robić ? Cywilnie jak będę dochodziła moich roszczeń od dłużnika to mało jest prawdopodobne , że cokolwiek odzyskam cały majątek jest zapisany na jego żonę a oni od kilku lat są w separacji.Dlatego miałam nadzieję , że coś wskóram z k.k i przynajmniej ten człowiek dostałby jakiś wyrok a teraz już naprawdę nie wiem co robić ? byłam nękana , zmuszana do czegoś przez dłużnika- ale dla prokuratora w mojej miejscowości to błaha sprawa art 191 k.k to dla niego nie istnieje - musiałabym pewno zostać zamordowana aby ruszył palcem . Jak mam zacząć tą sprawę dalej od nowa? Może zlecić to innej prokuraturze ?- nadmienię że ten człowiek ma sprawę już w innej prokuraturze sprawie długów. Proszę o jakieś wskazówki.

Czy nikt nie jest w stanie udzielić mi porady - podpowiedzi w tej dziwnej i zawiłej sprawie????

Markiz:)) To inna myszka ma ciocię adwokatkę:D

ops.... - faktycznie...:ooo:

skoro Sąd rozpatrujący odwołanie na zażalenie nie dopatrzył się znamion czynu zabronionego w zawiadomieniu to nic nie możesz zrobić przynajmniej jeśli chodzi o to samo zdarzenie....

fakt ,że ktoś posiada/ł długi nie oznacza,że automatycznie miał zamiar z góry kogoś oszukać...

Witam Panie MARKIZ 32 ja nie mam cioci adwokatki to pomyłka z inna osobą .Dziękuje za podpowiedz ale ja już zgłosiłam to innemu prokuratorowi i okazuje się ze mi przyjmnie tą sprawę bo w rejonie dziłania tamtego drugiego prokuratora właśnie jest takich osób jak ja kilka oszukanych przez tego człoieka a w swojej prokuraturze byłam sama wiec domniemywam , że jednak są te znamiona czynu zabronionego .Tylko to wszystko jest jakieś chore jeden proutator nie widzi znamion a drugi je widzi? Moze mi cośPan podpowie w tej materii? zagmatwanej .

Powrót