Znieważenie

• Autor wątku Autor wątku Nauczyciel23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nauczyciel23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam wszystkich serdecznie.
Miałem niedawno bardzo nie miłą sytuacje na drodze. Otóż 3 młodych ludzi w wieku około 20 lat, jadących samochodem, pokazało mi swoje środkowe palec w bardzo ostentacyjny sposób. Całe to zdarzenie miało miejsce w momencie gdy stałem samochodem na skrzyżowaniu. Niestety, byłem zmuszony jechać jeszcze kawałek tą sama droga za nimi i gdy i oni i ja dojeżdżaliśmy do kolejnego skrzyżowania owi panowie zablokowali swoim samochodem całą drogę, strojąc naprzemian głupie i groźne miny w moim kierunku.

Chciałbym tych delikwentów pogromić jednak z tego co sie orientuje będzie to trudne bez świadków i namacalnych dowodów, że całe te zajście miało faktycznie miejsce. Niemniej jednak czuję się bardzo znieważony i chciałbym, żeby ponieśli za to odpowiedzialność. Mam numer rejestracyjny ich samochodu, jakie mam dalej powziąć kroki? Gdzie sie zgłosić (prawnik/policja)? Jakie są szanse, że faktycznie odpowiedzą za to co zrobili?

Z góry dziękuję za odpowiedz.
Pozdrawiam.

No ale jakie znieważnie? Przez środkowy palec? To się pieniactwo nazywa.

Nie popadajmy w absurd.

No dobrze, pomyliłem się. Nie siedzę aż tak bardzo w tym temacie.
Wiec, co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Brutalana prawda? Przyzwyczaić się do takich sytuacja bo ludzie są różni.. nie zawsze dobrze wychowani. Nie powód jednak aby za takie rzeczy nakładać na nich sankcje - uwagę zwrócić można, ot co.
Problem prawny to bynajmniej nie jest.. jak już to moralny.

>Wiec, co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Jak ich spotkasz następnym razem, odpłac im tym samym.

Czyli prawo nie popiera i nie zabrania takich i podobnych zachowań...
Szczerze mówiąc to też mi sie za bardzo nie chce lata po komisariatach z powodu jakiś półmózgów. Szkoda tylko, że w naszym kraju, takie zachowania nie są piętnowane.

Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.

Powrót