Zniszczenie mienia

• Autor wątku Autor wątku maniekxxxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maniekxxxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Mój problem polega na tym ze wraz z kolegami zniszczyliśmy pałkami drewnianymi szyby w jednym samochodzie później wsialiśmy do samochodu i uciekliśmy ten zniszczony samochód nas dogonił to stanęliśmy i jeszcze raz go uszkodziliśmy:) I teraz okazało się że gość od zniszczonego samochodu jest jakąś rodziną z koleśem od nas i tak że wszyscy chcemy żeby sprawę załagodzić.i tak sprawa jest w sądzie mamy wyznaczony termin i zarzut to art. 288 zniszczenie mienia + czyn ciągły , wartość naprawy to ok. 6000zl, poszkodowany koleś złożył żę chce żebyśmy byli ścigani i ukarani , przyznalismy się do winy dostaliśmy 6 miesiące na 3 lata od prokuratora i teraz pytania:

Czy pokrzywdzony może w jakiś sposób wycofać wniosek z sądu?

Po prostu jak to rozegrać żebyśmy dostali jak najmniej ? Z pokrzywdzonym dogadaliśmy się że powie w naszej obronie co tylko chcemy.

I jeszcze jedno moje i kolegów zeznania są trochę naciągane, różne i czy dało by się żeby sąd nie chciał nas jeszcze raz przesłuchiwać?.

Jakie papiery musze zanieść na rozprawę ?(umowa o pokryciu szkody )

bardzo dobrze wam, do pierdla cwaniaki! sam bys taki odważny nie był a z kolegami hojrak i auta niszczą.

Jak nie znasz całej tej historii to nawet nie pisz takich rzeczy a takie coś mam napisane ona oskarżeniu i nie nazywaj nmie cwaniakiem bo nim nie jestem.

Policjant z którym rozmawiałem w tej sprawie mówił że jeszcze pokrzywdzony może to wycofać z sądu tylko nie wim jak?

Proszę o pomoc !! Pilne

Powrót