Zniszczona kurtka skórzana podczas renowacji

• Autor wątku Autor wątku Gilberto di Piento
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gilberto di Piento

Użytkownik
Odpowiedzi
73
Proszę o poradę co mogę zrobić.
W połowie grudnia oddałem skórzaną kurtkę do czyszczenia. Trwało to ok. 6 tygodni, pod koniec stycznia dowiedziałem się, że gotowa. Przy odbiorze zauważyłem, że skóra została zniszczona tym czyszczeniem i kurtka nie nadaje się do użytku. Pani powiedziała, że teraz trzeba ją zabarwić. Zapłaciłem więc za czyszczenie i zostawiłem ją tym razem do barwienia. Minął kolejny miesiąc, poszedłem odebrać i okazało się, że jakość tego barwienia jest tragiczna, kolorowe elementy kurtki są zajechane farbą, kurtka wygląda mniej więcej tak jakby ktoś malując ścianę zajechał pędzlem na sufit. Złożyłem więc reklamację, ustnie. Minął kolejny tydzień czy dwa, poszedłem znowu odebrać i nadal kurtka wygląda tak samo, nic nie poprawili. Powiedzieli, że poprawią i będzie do odbioru za tydzień. Poszedłem do nich znowu po dwóch tygodniach i tym razem chamska baba mówi, że nie ma mojej kurtki, bo jest w pracowni. Tą metodą pracują nad moją kurtką już 3 i pół miesiąca i aktualnie nie mogę jej w ogóle odebrać, bo rzekomo "jest w pracowni". Nie mogę przecież czekać na tą kurtkę w nieskończoność, poza tym jestem pewien, że jeśli kurtka wróci z "pracowni" to nie będzie wyglądała dobrze. Gdzie to mogę zgłosić? Na policję? Jakiś organ/urząd pełni jakąś rolę kontrolną/nadzorczą nad tego typu działalnościami? I co się stanie jeśli zabiorę moją kurtkę i nie zapłacę im za to barwienie, ponieważ uważam, że zniszczyli mi kurtkę i powinni mi za to zapłacić? Wartość kurtki wyceniam na mniej więcej 1200-1500 zł.

Powrót