zniżki oc o 100 %

• Autor wątku Autor wątku karinktonek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karinktonek

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Witam, jakiś czas temu pożyczyłem od wujka samochód i nieszczęśliwie wyrwałem dystrybutor kompresor na stacji. Ubezpieczyciel wójkowi za wyrwany przez emnie kompresor zniżki podniósł o 100 % toć to nie szkoda całkowita a nawet nie nazwałbym tego kolizją. Jestem w ogóle w szoku. Czy mogę w jakiś sposób uratować te zniżki jakiś pomysł na rozwiązanie tej sytuacji bo ja no liczyłem sie że może 10 % podniosą te zniżki ale nie aż tyle....

Nie możesz. To kwestia umowy ubezpieczenia która ma twój wujek. Zakładam że masz poniżej 26 lat?

ja nie, mam 36 lat natomiast wujek właściciel
koło 60

to za takie urwanie to wszystkie zniżki toć to nie poważne tam sie nic takiego do końca nie stało

Niech wujek zgłosi się do ubezpieczalni może się zgodzą na oddanie kasy w zamian za zachowanie zniżek. Wtedy zapłacisz to co wypłaciła firma sam. Wiadomo jaka to kwota?

karinktonek napisał:
Czy mogę w jakiś sposób uratować te zniżki jakiś pomysł na rozwiązanie tej sytuacji bo ja no liczyłem sie że może 10 % podniosą te zniżki ale nie aż tyle....
Chyba najlepszym rozwiązaniem teraz jest zmiana ubezpieczyciela.
Płaciłem ubezpiecz. na samochód ok 500 zł. Spowodowałem kolizję. Wznowienie przyszło na kwotę 6750 zł (równowartość szkody). Wypowiedziałem i zmieniłem ubezpieczyciela. Teraz płacę 875 zł

Powrót