Znowu allegro

• Autor wątku Autor wątku godis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

godis

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam,

Zostalam oszukana na allegro. 22.10 kupilam kosmetyk z "kup teraz", 2 dni pozniej wplacilam pieniadze na konto (jestem osoba fizyczna, sprzedajacy chyba tez). Dzisiaj mamy juz 16.11 a ja nadal nic nie otrzymalam. Sprzedajacy napisal do mnie ze wyslal przesylke 31.10, ale po tym emailu zupelnie przestal odpowiadac na moje kolejne emaile. Wyslalam mu w ciagu ostatnich 2 tyg. kilka emaili z pytaniem co sie dzieje, czy na pewno wyslal towar, ile jeszcze mam czekac, a on kompletnie mnie ignoruje - zupelnie zadnej odpowiedzi z jego strony.

Oczywiscie nie zamierzam czekac w nieskonczonosc. Chce zglosic to na policje. Problem polega na tym, ze mieszkam obecnie za granica. Kupuje dosc czesto na allegro, a przesylki przychodza na adres moich rodzicow w Polsce (jezdze do Polski 3-4 razy do roku i wtedy odbieram wszystko co kupilam). Teraz bede w Polsce w grudniu. Nie wiem tylko jak to bedzie wygladac. Ja zglosze oszustwo a potem wyjade. Wroce ponownie do Polski najprawdopodobniej w kwietniu, a wiec w miedzyczasie policja nie bedzie mogla sie ze mna kontaktowac. Jak to sie odbywa w takim przypadku? Czy da sie to jakosc zalatwic :?:

Czy jest ktos kto moze odpowiedziec na moje pytanie? :help:

Powrót