Zobowiązania umowy weselnej

• Autor wątku Autor wątku Albertoo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Albertoo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

Po koniec czerwca planowałem wesele, z wiadomych przyczyn wszystko stanęło pod znakiem zapytania, ostatecznie stwierdziłem że wole zaryzykować i zaplanować wesele na 50 osób względem pierwotnych 150. Wszystkie umowy pozmieniałem poza jedną, sali weselnej, gdzie Pani nie chciała dokonywać obecnie żadnych zmian, jednocześnie zapewniając że jeżeli będzie można zrobić wesele to i dla 50 osób zrobi bo wiadomo że gości może być już mniej niż pierwotnie się zakładało, a jak nie będzie można to zwróci pieniądze. I wszystko było by pięknie gdyby nie to ze dziś oświadczyli, ze wesela można robić na 150 osób, a ja w umowie mam wpisane, że muszę zapłacić za 120 osób. I przyznam szczerze, że obecnie nie wyobrażam sobie, że w praktycznie nie cały miesiąc muszę od nowa wszystko zaplanować i zapraszać gości, ale na umowie nie mam wpisanych zapewnień właścicielki lokalu, że już nie muszę a przyznam że powątpiewam w jej honor i słowność, dodatkowo w umowie mam cenę za talerzyk w przedziale 200-225 zł i zapisane jest, że ta cena może ulec zmianie za zgodą obu stron. Podczas ostatniej rozmowy dowiedziałem się, że wszystko na świecie drożej i teraz najtańsza opcja to 250 zł no i pytanie zasadnicze co w przypadku gdy ja się nie zgodzę na tą cenę? Wszystko jest oczywiście kwestią do dogadania, ale przyznam szczerze, ze mam obawy - ogólnie zdaje sobie sprawę, ze jestem na straconej pozycji ale czy mam może jakiś ruch, np z tą ceną za talerzyk?

Cóż - ty zmniejszasz ilość osób za zgodą "Pani" a "Pani" zwiększa cenę za twoją zgodą.

Powrót