Zobowiązania

• Autor wątku Autor wątku izuniaem
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
izuniaem

izuniaem

Stały bywalec
Odpowiedzi
653
Chciałabym dowiedzieć się jak sobie radzicie ze zobowiązaniami jakie pozostają po naszych Panach gdy idą do zk. Chodzi mi i umowy z operatorami telefonii, kredytami które zaciągnęli, itp.? Czy piszecie jakieś pisma o zawieszenie umów? Jak to wygląda w praktyce i jakie są odzewy?

niedawno dostalismy powiadomienie o niezaplaconym OC za miesiace kiedy samochod stal na parkingu policyjnym, i byl do dyspozycji sadu, ale zaplacic trzeba...wkurzylam sie , nie zaplace tego napewno, niech go szukaja :)
chociaz przyznam na poczatku znow czulam ze wszystko sie wali na moja glowe.

izuniaem napisał:
Chciałabym dowiedzieć się jak sobie radzicie ze zobowiązaniami jakie pozostają po naszych Panach gdy idą do zk. Chodzi mi i umowy z operatorami telefonii, kredytami które zaciągnęli, itp.? Czy piszecie jakieś pisma o zawieszenie umów? Jak to wygląda w praktyce i jakie są odzewy?

można pisać prośby do wierzycieli, jednakże zawieszenie zobowiązań zależy tylko i wyłącznie od ich dobrej woli.

Mialam napisac jak sie czegos dowiem - tak obiecalam izuniaem. No to pisze. mama mojego Ł. zawiesila karte ale niestety placi abonamant. zawiesila zeby nie mozna bylo nic sprawdzic-to jej tlumaczenie. Rozmawialam jeszcze z jedna osoba i ona poradzila by wlasnie napisac pismo z prosba o zawieszenie splat n ajakis okres z takiego i takiego powodu. tylko tyle co moge napisac w tej sprawie

Powrót