Zobowiązanie spłacone i przychodzą ponaglenia do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku midnight1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
midnight1

midnight1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Dzieńdobry.Mam taki problem,mianowicie moja teściowa z zadłużeniem po zmarłym mężu.Kancelaria prawna wysłała pismo o spłacie 2300zł tylko że na piśmie nie było numeru konta.Kwota została wysłana przelewem na adres kancelari XXX i tytułem zobowiązania.O dziwo po 2 miesiącach przychodzi następne pismo teraz już z numerem konta i dalej żądają spłaty ww kwoty.Przelew został wykonany na poczcie polskiej,wizyta u kierownika poczty zakończyła się tym że muszą sprawdzić potwierdzenie przelewu i kto odebrał pieniądze.Jeżeli dostanie teściowa pismo z poczty,że pieniądze zostały odebrane przez kancelarie to co ma z tym zrobić zeby dalej jej nie nękali bzdurnymi pismami.Proszę o pomoc.

spróbuj może napisać im jakąś reklamację - może pomoże, może nie. Jak sprawa trafi do sądu (a trafić może może), to wtedy info tutaj, podpowiemy, co robić

Wyślij do Kancelarii XXX kserokopię (albo skan) potwierdzenia wpłaty na poczcie.

Witam ponownie. Jest pismo z poczty i potwierdzenie odbioru przez kancelarie z czytelnym podpisem pracownika.Rozmowa telefoniczna nic nie przyniosła,totalna ignorancja klienta.Tylko mam mały kłopot z napisaniem reklamacji.Bo dla zwykłego zjadacza chleba to jest problem.Byłbym wdzięczny za każdą pomoc.

Powrót