L
labiaty77
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Napisałem na forum: PurePC.pl temat, że chętnie kupię głośniki komputerowe Logitech Z-680.. po 1dniu napisał do mnie gość, że takowe posiada. Poprosiłem o jakieś zdjęcia i wysłał 2 choć troche niewyraźne. Zaproponował aukcje na daftar.pl . Zgodziłem się - w końcu zakup przez serwis to tak jakbym spisal z gościem umowe kupna sprzedaży, a w ciemno nigdy nie kupowałem i nie zamierzam
. Chciałem Allegro i namawiałem gościa, ale mówił ze Allegro nie ma, za to posiada konto na Daftar.. kontaktowałem sie przez GG, zostawił swój nr tel to i czasem jakieś smsy szły. Po około 3dniach kontakt kompletnie się urwal - nie odpisuje i nie daje żadnego znaku życia
. Wszedłem na jego konto na daftar i okazuje się, że była to jego 2aukcja już. Napisałem do użytkownika, który kupił u niego pare dni wcześniej karte graficzną i okazuje się, że również kontakt po czasie sie urwał i też olewa. Widać ewidentnie że to oszust i złodziej.
Czyli tak.. mam jego dane z numerem konta na które przelałem pieniądze po zakończonej aukcji (o ile dane sa prawdziwe bo sam numer konta na pewno należy do niego), nr GG, nr tel..
Gdyby było to Allegro to pewnie nie byłoby o czym mówic, bo ten serwis z kolei ma swoje programy typu ochrona zakupów, pomoc prawnicza itd itd. To jest jakis daftar i szczerze mówiąc nie wiem od czego zacząć.. Najpierw iść na policje zgłosic ? Wydzwanianie do gościa nie przynosi efektu bo i tak nie odbiera, tak samo z GG. Co robić :?: Do Szczecina raczej nie pojade do niego, bo danych nie jestem pewien, a poza tym musiałbym Polske przejechać całą a to by mnie kosztowało troche i nie wiadomo czy coś bym zdziałał.. Prosze o rady
Czyli tak.. mam jego dane z numerem konta na które przelałem pieniądze po zakończonej aukcji (o ile dane sa prawdziwe bo sam numer konta na pewno należy do niego), nr GG, nr tel..
Gdyby było to Allegro to pewnie nie byłoby o czym mówic, bo ten serwis z kolei ma swoje programy typu ochrona zakupów, pomoc prawnicza itd itd. To jest jakis daftar i szczerze mówiąc nie wiem od czego zacząć.. Najpierw iść na policje zgłosic ? Wydzwanianie do gościa nie przynosi efektu bo i tak nie odbiera, tak samo z GG. Co robić :?: Do Szczecina raczej nie pojade do niego, bo danych nie jestem pewien, a poza tym musiałbym Polske przejechać całą a to by mnie kosztowało troche i nie wiadomo czy coś bym zdziałał.. Prosze o rady