B
b3tomek
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 35
Witam , mam 23 lata studiuje informatyke na 2 roku w trybie niestacjonarnym niegdy nie byłem karany. Ostatnich wakacji podczas "zabawy" na ktora pojeachałęm do sąsiedniej miejscowości, podczas gdy przebywałem na sali tanecznej wraz z moim kolega podeszła grupa osob znanych mi z widzenia, i zaczeli atakowac mojego kolege, moge to nazwazć z zaskoczenia ponieważ kolega stał odwrócony do nich, gdy sie rzucili na niego zareagowałem i odepchnołem kilku , w pewneym momencie zostałem zaatakowany z kilku stron i sie przewróciłęm byłem kopant przez chwile przez wieksza ilosć osob. Następnie gdy wyszedłem z sali i szukąłem kolegi poniewaz bolał mnie bardzo palec i chciałęm jechać do szpitala. Podbiegł ponownie jeden z napastników i uderzył mnie dwukrotnie w twarz z tego co pamietam po tych uderzeniach straciłem swiadomość... Pamietam poźniej jak jechałem do szpitala z kolega:
doznałem licznych obrażeń ciała takich jak :
złamanie paliczka prawej ręki , złamanie szczeki z przemieszczeniem , złamanie nosa, po podbijane oczy liczne sińce otarcia zadrapanie, obdukcja powyzej dni siedmiu.
Postanowiłem pójść z tym do sądu, to był wielki błąd jak sie okazało !
W sądzie po 5 sprawach sędzina orzekła ze dałem sie sprowokowąć i postanowiła mnie skazać wraz z tymi których poznałem , ci ktorzy mnie kopali i bili. Dostałem 2 lata na 6 miesiecy ! Dodam ze ci dwaj jeden z nich nie maił wogóle obrażen a drugi podbite oko, niestety sędizna nie widziała obrony koniecznej, dodam ze napastnicy sa po wyrokach pozbawienia wolności jeden z nich juz był karany za pobicia 4 razy to był piąty a drugi juz był dostarczony z wiezienia został zamkniety za inne wyktoczenia. , miąłem adwokata ktory kosztował mnie 2500 pln ale jak widac nic nie wskórał.
Pytanie brzmi czy mogę sie odwołać od tego , czy tylko mi dowalą więcej ?
doznałem licznych obrażeń ciała takich jak :
złamanie paliczka prawej ręki , złamanie szczeki z przemieszczeniem , złamanie nosa, po podbijane oczy liczne sińce otarcia zadrapanie, obdukcja powyzej dni siedmiu.
Postanowiłem pójść z tym do sądu, to był wielki błąd jak sie okazało !
W sądzie po 5 sprawach sędzina orzekła ze dałem sie sprowokowąć i postanowiła mnie skazać wraz z tymi których poznałem , ci ktorzy mnie kopali i bili. Dostałem 2 lata na 6 miesiecy ! Dodam ze ci dwaj jeden z nich nie maił wogóle obrażen a drugi podbite oko, niestety sędizna nie widziała obrony koniecznej, dodam ze napastnicy sa po wyrokach pozbawienia wolności jeden z nich juz był karany za pobicia 4 razy to był piąty a drugi juz był dostarczony z wiezienia został zamkniety za inne wyktoczenia. , miąłem adwokata ktory kosztował mnie 2500 pln ale jak widac nic nie wskórał.
Pytanie brzmi czy mogę sie odwołać od tego , czy tylko mi dowalą więcej ?