Zostalem pobity w trakcie przesłuchania

• Autor wątku Autor wątku manios1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

manios1

Witam mam taki problem nie wiem gdzie się z tym udać i co zrobić .... w trakcie przesłuchania jako świadek śledczy uderzył mnie w twarz w wyniku czego mam uszkodzony przednie zęby... dostałem jakiś papierek od lekarza i nie wiem gdzie mam się z tym udać i co mam zrobić proszę o pomoc;(

w zależności jak duże są obrażenia można złożyć zawiadomienie o uszkodzeniu ciała do prokuratury albo do sądu prywatny akt oskarżenia o naruszenie nietykalności. Można złożyć zawsze skargę na policjanta do jego Komendanta.

To może być przestępstwo z art. 246 k.k. (ścigane z urzędu). O zdarzeniu oczywiście można zawiadomić np. prokuraturę.

Obrażenie dotyczy jednego zęba ponieważ pękną . Dzisiaj jadę do prokuratury , mam pytanie za co mogę żądać odszkodowania od tego pana i czy mogę domagać się wyrzucenie go z pracy.Dziękuje pozdrawiam

Jeśli zostanie ustalone, że to on spowodował ten uraz to oczywiście będą podstawy do domaganie się zadośćuczynienia. W razie skazania za taki czyn popełniony w czasie przesłuchaniaten człowiek straci też pracę w organach ścigania.

manios1
Odnoszę wrażenie że porywasz się z motyką na księżyc.
Ja na Twoim miejscu odpuścił bym sobie.
Nie wiele zdziałasz. Okaże się że nie masz świadków a Pan Policjant zaraz będzie miał 4 świadków mężczyzn znacznej postury , którzy wszystko widzieli jak to Ty zaatakowałeś P.Policjanta a ten tylko zasłonił się przed ciosem zadanym przez Ciebie. Potem Ty ze złości zacząłeś uderzać twarzą w blat stołu. Nie masz żadnych szans. A jeśli nawet jakieś masz to sprawa trafi do prokuratury, potem na Twój wniosek zostanie przekazana do Prokuratury zamiejscowej, tam P Prokurator zrobi z Ciebie idiotę. W końcowym efekcie umorzą postępowanie. Zrobisz jak uważasz. Życzę powodzenia.

Ok dzięki za optymizm , świadka mam w pewnym sensie ponieważ powiedział do mojego kolegi "jak będziesz cwoniakował jak kolega to też dostaniesz w*******" , z reszta bylem już dzisiaj w prokuraturze sprawa ruszyła dzięki wszystkim za rady .Koniec tematu

Powrót