A
akunamakata
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
Witam jakieś 2 miesiące temu około godziny 23+- wyszedłem na podwórko przed blok (mieszkam na wsi) chciałem się przejść wyszedłem za blok i szedłem drogą nagle w ciemności zaświeciły się światła i słyszałem odpalający silnik samochodu i trzaskające drzwi od samochodu. Auto ruszyło łukiem prosto na mnie oślepiając mnie jak troszkę zacząłem widzieć auto było kolo mnie odskoczyłem ledwo i odbiłem się nogą od tylnej jego części. Kierowca nie zatrzymał się. Potem okazało się ze z auta wysiadła moja matka. Autem kierował jej kochanek (dowiedziałem się 3 dni później ). Matka była pijana zaprowadziłem ją do domu. Nie zgłosiłem tego, bo w sumie nic mi sie nie stało a ostatnio jak wróciłem z Krakowa (byłem u siostry) matka mówi ze ten koleś wytoczył mi sprawę o zniszczenie mienia. Policja przesłuchała moją matkę która nie chciała zeznawać ( na żadnego), matka dostała wezwanie i policja kazała jej przekazać je mi (otwarte bez koperty) na XX.XX.2009 r ale mł. asp. zadzwonił do matki i powiedział ze na ta datę mam się nie stawiać bo prokurator musi przesłuchać jakiegoś świadka (bo podobno tamten koleś takowego posiada. Jestem ze wsi nigdy się z takim czymś nie spotkałem i b proszę o pomoc w tej sprawie nie wiem co mam robić.
Aha jeszcze jedno wezwanie brzmiało tak: Rewir dzielnicowy w XXX policji XXX wzywa do osobistego stawiennictwa w charakterze świadka do naszej jednostki w dniu XXX celem złożenia zeznań w sprawie o czyn z art. 288 Par.1 KK.
Czy znaczy to ze jestem świadkiem?? (czytałem ten artykuł wiem jaka kara mi grozi za to).
z poważaniem Akuna
Aha jeszcze jedno wezwanie brzmiało tak: Rewir dzielnicowy w XXX policji XXX wzywa do osobistego stawiennictwa w charakterze świadka do naszej jednostki w dniu XXX celem złożenia zeznań w sprawie o czyn z art. 288 Par.1 KK.
Czy znaczy to ze jestem świadkiem?? (czytałem ten artykuł wiem jaka kara mi grozi za to).
z poważaniem Akuna