Zrealizowane zamówienie mimo odmowy kredytu - sklep internetowy

• Autor wątku Autor wątku KKDD
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KKDD

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Dzień dobry,

mam taki problem, tydzień temu kupiłem produkt w sklepie na raty, wypełniłem wniosek i po godzinie dostałem komunikat o realizacji zamówienia.

Przedmiot dotarł i używam go do pracy. W międzyczasie zauważyłem, że bank jednak odmówił udzielenia rat. Co z tym zrobić?

Oczywiście,

kwestia jak to rozwiązać?
- pełen zwrot sprzętu? - mam już realizowane zlecenia na sprzęcie
- Sklep może ze mną podpisać indywidualną umowę ratalna?
- jakaś zniżka na zakup?

nie jestem w stanie z całej kwoty wyskoczyć, inaczej nie brałbym na raty.

Poproszę o poradę na co mogę liczyć i jakimi argumentami grać, żeby jakoś przez tą sytuację przejść, jakby nie patrzeć nie jestem tej sytuacji winny.

Niestety w regulaminie nie ma informacji o przypadku zrealizowanej sprzedaży w systemie ratalnym, mimo negatywnej decyzji banku

Nie, nikt się nie odzywał, zastanawiam się jak to ugryźć, oczywiście spodziewam się, że pewnie skonczy sie to po prostu zwrotem, ale tak jak mówiłem, szukam rozwiązania, żeby nei stracić płynności w obecnie realizowanych projektach

Wydaje mi się, że coś gdzieś "przeskoczyłeś", lub zrobił to sprzedawca wydając Tobie towar bez wymaganych dokumentów co do kredytowej formy sprzedaży.
Jakie dokładnie dokumenty otrzymałeś od sklepu ?
Faktura, protokół odbioru itp. ?

Fakturę vat ze sklepu jako dowód zawarcia umowy i wydania towaru
--edit--
na fv jako forma płatności figuruje Kredyt

Ostatnia edycja:
W którymkolwiek dokumencie jest coś wspomniane o sprzedaży ratalnej ?

Kontaktowałeś się ze sklepem ?
Wydaje mi się, że to po ich stronie powstał jakiś błąd. Jednak bez zapoznania się ze stanowiskiem drugiej strony ciężko coś odpowiedzieć.
Ogólnie wygląda to tak, że przez sklep składasz wniosek, bank go akceptuje, bądź odrzuca, przekazuje informację do sklepu.
Jak rozumiem to sklep wskazywał bank jako kredytodawcę ?

Tak, ale sklep realizuje zakup TYLKO po potwierdzeniu z banku. Wobec tego powstał błąd, nie kontaktuje się bo poszukuje argumentów, które mogę użyć żeby jakoś z tego wyjść bez strat. Najchętniej zaproponowałbym umowę ratalną miedzy mna a sklepem, ale to ciężko pewnie będzie
--edit--
Mam na spłatę pierwszej raty 2 tyg, po tym okresie jest oczywiste, że muszę być świadomy, że w systemie jest błąd skoro nei dostałem nr konta od banku i umowy

Ostatnia edycja:
Powrót