zrobiłem glupstwo czy mogą mi to udowodnić?

• Autor wątku Autor wątku huberthubert
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Przecież napisalem powyzej, że udalo mi się ( przy czyjejs pomocy po znajomosci) dotrzec do prokuratury i takie informacje tam uzyskalem od prowadzacego dochodzenie.
a po co ci info na którym portalu bylo ? jeszcze sie tu zdemaskuje;)))
duzy portal ogólnopolski z siedzibą w Wawie.

Sam zamierzam zacząć na swoim portalu zacząć udostępniać usługę poczty elektronicznej (napisałem nawet w dziale "nowe technologie" odpowiedni post z pytaniem o obowiązki ustawowe związane z gromadzeniem logów), więc pytam z czystej ciekawości.
Mimo wszystko - jeśli jest tak jak piszesz - wydaje mi się, że nie masz się czego obawiać. O ile rzeczywiście jest, tak jak piszesz.

Dlaczego miałbym kłamać, chce uzyskać sensowną porade wiec tymbardziej pisze prawdę.
to jak się skasuje konto- to już nie ma po nim sladu na serwerze?

tutaj niech się wypowiedzą eksperci. Mi się wydaje, że ślady zostają nawet po usunięciu konta. Poczta elektroniczna nie jest usługą telekomunikacyjną w myśl ustawy "prawo telekomunikacyjne" (chociaz niedlugo pewnie będzie, o ile wiem Polska niedawno transponowała dyrektywę UE nakazującą coś takiego) więc admin poczty nie ma teoretycznie obowiązku trzymania logów. Wlasnie... teoretycznie... a jak to wygląda w praktyce i czy jest unormowane jakimis ustawami? Nie mam zielonego pojęcia. Z drugiej strony - jeżeli nie ma obowiązku trzymania logów - to na jakiej podstawie portale je udostepniają? Niech się tu wypowiedzą ci, co się na tym znają:).

w zasadzie bez różnicy, skoro prokurator powiedział że portal im odpisał,że to niemożliwe to nie bedzie w tym grzebać. mail został wysłany z kafejki.

Powrót