zrobiłem mema z koleżanki

• Autor wątku Autor wątku Paweł2345678765
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Paweł2345678765

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Mam 16 lat i zrobiłem mema z koleżanki rok młodszej ale nigdzie go nie udostępniałem tylko pokazałem kolegom i oni powiedzieli jej a ona poszła z tym do pani. I tutaj moje pytanie co mi za to grozi? czy mogą czyć tego jakieś konsekwencie. Dodam, że zdjęcie nie było robione tylko zescreenowane ze snapchata.

Ciężko ocenić aspekty prawne dlatego, że Policja musi zebrać materiały dowodowe po analizie otrzymasz informację o konkretnych paragrafach które naruszyłeś. To jest zdanie prawnika, zdanie człowieka, jeżeli zdjęcie było kontrowersyjne i mogło uderzyć w godność drugiej osoby, pytanie Po co ? Rada prawnika i człowieka - więcej empatii i myślenia również w kategoriach tego, jak ja będę się czuł, gdy moje zdjęcie będzie memem w internecie - nawet jeżeli dla kogoś może to być z pozoru zabawne.

Witam serdecznie, byłem świadkiem kiedyś podobnej sytuacji w której zatrudnili detektywa w celu zebrania materiałów dowodowych - sytuacja na chwilę się uspokoiła po czym (chyba 3 m-c) była głośna sprawa. Proponuję zachować się godnie i z pokorą przeprosić dziewczynę - najlepiej w towarzystwie wychowawczyni (wcześniej zorganizuj spotkanie umawijąc się z wychowaczynią lub dyrektorem) to najlepsza opcja. Dodatkowo musisz wyprostować sytuację wśród swoich znajomych i znajomych koleżanki. Proponuję zrobienie mema na swój temat, wtedy okażesz solidarność i może Ci się uda z uśmiechem złagodzić całe to nieporozumienie.

Powrót