Zrzeczenie się obywatelstwa Niemieckiego

• Autor wątku Autor wątku Michał K
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michał K

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Chcę się zrzec Niemieckiego obywatelstwa. Prawo toleruje podwójne obywatelstwo, lecz wymogiem do przyjęcia do pracy, którą chcę podjąć jest konieczność posiadania tylko obywatelstwa Polskiego.
Czy ktoś wie jak wygląda cały proces zrzekania się obywatelstwa, ile to trwa, czy są jakieś problemy z tym związane? Ciężko znaleźć informacje na ten temat, więc za jakiekolwiek będę bardzo wdzięczny.

Prawo toleruje podwójne obywatelstwo, lecz wymogiem do przyjęcia do pracy, którą chcę podjąć jest konieczność posiadania tylko obywatelstwa Polskiego.
Jeżeli nie masz meldunku posługuj się Polskim paszportem w poszukiwaniu pracy jak jest wygodnie

marian1

Praca w Polsce. Tego nie obejdzie się w sposób. Muszę się zrzec obywatelstwa.

belunia dzięki za link :)

to pewnie praca w polskich sluzbach mundurowych, gdzie nie wolno miec drugiego obywatelstwa.

Musisz sie zwrocic do najblizszego konsulatu niemieckiego, zlozyc oswiadczenie o rezygnacji z obywatelstwa niemieckiego dolaczajac zaswiadczenie, ze masz obywatelstwo polskie i dostaniessz odpowiedni dokument potwierdzajacy rezygnacje.

Ale dobrze sie nad tym zasatanow, czy dla w sumie przeciez na pewno nie tak lukratywnej pracy w polskich sluzbach mundurowych to sie oplaca....

Powrót