ZTM Błagam o szybką pomoc

• Autor wątku Autor wątku Ewelinaa.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Ewelinaa.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Pisze z dość skomplikowana sprawą. Jakiś czas dostaje listy od komornika w sprawie mandatów. Zadłużenia dotyczą mandatów jeszcze 2015, 2017 roku. Kontaktowałam sie z infolinią ztm w tej sprawie. Wydawało mi się ze mandaty powinny być przedawnione. Niestety Pani poinformowała mnie ze jeżeli mam sygnaturę przypisaną do sprawy to nie ma takiej możliwości, i jedyna opcją jest zapłacenie zaległości lub rozłożenie na raty. Napisałam wiec wniosek i podpisałam ugodę wczoraj. Dzisiaj rozmawiałam o tym ze znajomą, poleciła mi to forum i powiedziała ze każde mandaty się przedawniają i wprowadzili mnie w błąd. Czy mogę jeszcze cos z tym zrobić? Czy można się jeszcze odwołać? pomocy to dość sporo pieniędzy licząc ze wszystkimi odsetkami. Proszę o odpowiedz.

Bieg przedawnienia mógł zostać skutecznie przerwany i nie doszło do przedawnienia. Z opisu jednak nie można tego ustalić. Brak dat. To nie mandaty, tylko opłata dodatkowa za przejazd bez uprawnień.

Czy jestes pewien, ze to jest komornik a nie firma windykacyjna jedynie grożąca komornikiem? Tak czy siak jak juz podpisalas ugode i byl to komornik to po sprawie.

Ewelinaa. napisał:
Czy mogę jeszcze cos z tym zrobić? Czy można się jeszcze odwołać? pomocy to dość sporo pieniędzy licząc ze wszystkimi odsetkami. Proszę o odpowiedz.

Można zapłacić i mieć z głowy. Można wybierać inną formę komunikacji jeśli się nie chce płacić. Uważasz, że możesz jeździć za darmo? Kto ma ponosić koszty Twoich przejazdów?

Powrót