Ztm - rozłożenie na raty

• Autor wątku Autor wątku Tomasz_Gąłebiewski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tomasz_Gąłebiewski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam

Ostatnio sprawdzałem KRD i okazało się, że mam 4 mandaty z Ztm. Kontaktowałem się dzisiaj z działem windykacji z pytaniem, czy rozłożą mi to na raty. Miła Pani powiedziała, że jest taka opcja ale muszę wysłać do nich wniosek.
Niestety nie wiem totalnie jak napisać taki wniosek. Dodatkowo chciałbym uwzględnić w nim prośbę o umorzenie części zadłużenia.
Czy byłby ktoś tak miły i pomógł mi w tym?

Pozdrawiam

Tak są sądowe nakazy zapłaty

zapłać albo licz na przedawnienie (10-letni okres)

Chodzi o to, że chce spłacić dług ale nie stać mnie na jednorazową wpłatę. Stąd prośba o rozłożenie na raty.

Chyba nie przeczytałeś uważnie mojego pierwszego posta. Napisałem wyraźnie, że nie wiem jak napisać taki wniosek...

nie ma żadnego wzoru, formułki. napisz po prostu zwykłe pismo swoimi słowami

Napisz, że zamierzasz spłacić swoja zadłużenie, (np w 12 miesięcznych ratach po XX złotych), do tego prosisz o anulowanie odsetek.

To tylko przykład.

Na pewno przyda się pytającemu po ponad pół roku

Witajcie. Proszę o szybką pomoc.
Dnia 7 luty 2015 r. został na mnie nałożony mandat za brak biletu od ZTM Poznań. Dzisiaj dnia 21 marca 2015 r. dostałam pisemne wezwanie do zapłaty ( pierwsze ) że mam zapłacić mandat do 2 kwietnia w innym wypadku sprawa idzie do sądu. Mam 10 dni na zapłatę.
I teraz moje pytanie. Czy jeżeli złoże teraz wniosek o rozłożenie na raty mandatu to i tak zostanę wezwana do sądu? Czy po prostu sąd poczeka nad decyzją ZTM i dopiero wtedy gdy bedzie odpowiedz negatywna wezwą mnie?
Zastanawiam się czy jechać tyle kilometrów by złożyć ten wniosek czy po prostu starać się na załatwienie kasy i czym prędzej to zapłacić i się nie łudzić.
Podkreślam że jestem na utrzymaniu rodziców , nie pracuje (jestem zarejestrowana w urzędzie pracy ) .
Jakie dokumenty są potrzebne do rozpatrzenia pozytywnie takiego wniosku?

Proszę pomóżcie mi

Nie dostałaś mandatu, tak na marginesie. Zadzwoń do ZTM, porozmawiaj, przekonaj o słuszności udzielenia ci możliwości spłaty ratalnej.

Powrót