Ztm

• Autor wątku Autor wątku Sluk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sluk

Użytkownik
Odpowiedzi
65
Witam
Dostałam jakiś miesiąc temu pismo od ztm z info o zapłacie starych mandatów z przed 8- 10 lat.
Napisałam do ztm pismo z info ze zostało to przedawnione powołując sie oczywiście na kodeksy prawa przewozowego.
Po 30 dniach dostałam pismo ze nie może to zostać anulowane ponieważ mam do tych mandatów sądowy nakaz zapłaty a przedawnienie mija po 10 latach .
Tyle oczywiście nie minęło .
Pismo dostałam 3 dni temu , tzn nie ja a moja mama odebrała , bo ja nie mieszkam z 10 lat tam gdzie jestem zameldowana.
Dodam jeszcze ze wcześniej o takich pismach nie wiedziałam, żadnego nie odebrałam .
Co ja mam zrobic , jak się od tego odwołać !!!
Nie jestem w stanie zapłacić tych mandatów.
W piśmie tym ztm podało ni tez sygnatury akt i nazwy sądów do których to zostało wysłane.

Jeżeli jest nakaz sądowy, to pozostaje zapłacić

Sluk napisał:
W piśmie tym ztm podało ni tez sygnatury akt i nazwy sądów do których to zostało wysłane.
Zatem sprawdź w sądach czy to prawda, kiedy wniesiono pozwy i na jaki adres wysłano nakazy. Porównasz to do adresu zamieszkania, dat przejazdów i będziesz wiedzieć czy można wnieść skuteczny sprzeciw

Chodzi o ztm w W-wie ?

Tak ztm warszawa , a jak mam sprawdzić sygnatury tych akt w sadzie jak nie mam możliwości pojednania tam?
Pojechania, przepraszam za błąd

Ostatnia edycja:
Sluk napisał:
ak nie mam możliwości pojednania tam?
Pojechania, przepraszam za błąd
A jakie znasz środki komunikacji międzyludzkiej na odległość?

amelia2013 napisał:
A jakie znasz środki komunikacji międzyludzkiej na odległość?
Oczywiście ze Internet , tyle ze nie mogę tego sprawdzić .
I wiesz jesli masz pomagać odpowiadając pytaniem na pytanie , to ja z góry dziekuje.
Chodziło mi o jakieś info , jak to sprawdzić , gdzie wejść , jakiś link do strony a nie zbywajaca , przemadrzała odpowiedz.

Sluk napisał:
przemadrzała odpowiedz.
Spróbuj wysilić swój umysł. Telefon? Do ZTM, a potem do sądu? Nie jesteś w stanie wpaść na ten pomysł?

amelia2013 napisał:
Spróbuj wysilić swój umysł. Telefon? Do ZTM, a potem do sądu? Nie jesteś w stanie wpaść na ten pomysł?
A Ty nie umiesz czytać ze,zrozumieniem.
To juz dawno zrobiłam. Chodziło mi o info skąd mogę pobrać akta , bez konieczności pojawiania sie w sadzie

Nic nie napisałaś że dzwoniłaś do sądu

amelia2013 napisał:
Nic nie napisałaś że dzwoniłaś do sądu
Dobra przecież nie będziemy sie kłócić, jesli kogoś urazilam to przepraszam.
Chce tylko uzyskać info gdzie ścigane akta zeby sprawdzić gdzie i kiedy wcześniej były wysyłane pisma i kiedy sprawa trafiła do sadu .

Czy pismo z ZTM zawierało tabelę z wyszczególnionymi opłatami dodatkowymi ?
Może nie napiszę dokładnie z pamięci, nie mam podobnego pisma przy sobie, jednak tabela podzielona jest na
U/SE/Numer/data/imię nazwisko/miejscowość/sygnatura
Masz coś podobnego ?

Kanas napisał:
Czy pismo z ZTM zawierało tabelę z wyszczególnionymi opłatami dodatkowymi ?
Może nie napiszę dokładnie z pamięci, nie mam podobnego pisma przy sobie, jednak tabela podzielona jest na
U/SE/Numer/data/imię nazwisko/miejscowość/sygnatura
Masz coś podobnego ?

Dokładnie takie pismo.
Mam czas do pt !!!!

Sluk napisał:
Dokładnie takie pismo.
Mam czas do pt !!!!
Nie mam tabeli opłat dodatkowych mam tylko konkretne sumy .
Reszta to tak jak pisałeś

Chyba najlepiej będzie jak wstawisz to pismo, oczywiście po zamazaniu danych osobowych. Raz piszesz, że masz dokładnie takie samo pismo o którym wspomniałem, chwilę później, że nie ma tabeli.
Ciężko się do tego odnieść.

Kanas napisał:
Chyba najlepiej będzie jak wstawisz to pismo, oczywiście po zamazaniu danych osobowych. Raz piszesz, że masz dokładnie takie samo pismo o którym wspomniałem, chwilę później, że nie ma tabeli.
Ciężko się do tego odnieść.
Wyśle Ci prywatnie bo mam w mailu info z kwotami jak dostałam 1 pismo i złożyłam pismo o przedawnieniu, potem dostałam odpowiedź na to pismo , które zawiera to samo tyle ze bez kwot

Sluk napisał:
Wyśle Ci prywatnie
Dobrą zasadą tego forum jest udzielanie odpowiedzi/pomocy na forum, nie poza. Nie wspomnę, że przecież jak każdy człowiek mogę się mylić, jeśli to zrobię na forum ktoś wypatrzy i mnie poprawi, przez wiadomości prywatne jest to niemożliwe.
Są programy w których możesz zamazać dane, np. Paint

To jeszcze mi powiesz jak tu sie wkleja zdjęcia , bo korzystam z tel i.moze tego nie ma .

Tego to nie wiem :)
Nigdy tego nie robiłem :)
Na górze, nad polem do wpisywania postu są ikonki. Jest ikonka podobna do pocztówki, chyba wybierając tą opcję można wstawić obraz.
Jak nie dasz rady, napisz czy są tylko sumy, czy coś więcej, np. oznaczenie S, bądź K, może U, seria i numer, data wystawienia, sygnatura sprawy ?

Powrót