Żuciłem szkołe przed 18-nastką

• Autor wątku Autor wątku Daniel1998
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Daniel1998

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam do 18-nastki pozostało mi 4 miesiące.Gimnazjum skończyłem bez problemu.Po roku zawodówki stwierdziłem że nie chce pracować za darmo oraz że stać mnie na więcej i chciałem przejść do technikum lecz moja matka się uparła że mam robic zawodówke bo w technikum nie dam sobie rady i nieda mi pieniedzy na ksiazki i na bilet do szkoly który kosztuje 130zł.No więc zmieniłem zawód ale to nic nie dało i z każdym kolejnym dniem coraz bardziej nienawidziłem tych praktyk a każda godzina pracy dłużyła się w nieskończoność.I tak w końcu przeztałem chodzić do szkoły i na praktyki znalazłem dobrze płatną prace i jestem bardzo zadowolony z mojego życia a pracuje przy remątach domów w weekendy dorabiam w sklepie na kasie a jeszcze od czasu do czasu jako elektryk informatyk i mechanik wykonuje tzw fuchy.Problem tylko w tym że mam dozur kuratora i sprawa zostala zgłoszona do sądu rodzinnego i moje pytanie co mi grozi czy mogą zamknąć mnie w poprawczaku albo ośrodku wychowawczym ? Ogulnie od 3 lat niemiałem problemów z policją itp gimnazjum skończylem z zachowaniem bardzo dobrym w zawodówce miałem wiele opuszczonych godzin ale nic pozatym żadnej skargi na mnie.Boje sie że mnie zamkną i będe musiał rozstać się z dziewczyną na dłuższy okres niż 2 dni a pozatym nie bede mógł zarabiać a te 2000 które uzyskuje jest super w porównaniu z marnowaniem czasu na praktykach za 130 zl gdzie zostaje wykorzystany jak pies za marny grosz.Nieobchodzi mnie papier mam tyle pracy że jak by mi się chciało to 3000 miesiecznie leciutko bym wyciągnoł ale odkładam kase na własny biznes.Chciałbym isć do szkoły wieczorowej w wekeendy jak najprędzej nw czy jest taka opcja w tym momęcie gdy mija półrocze :) Prosze o szybką odpowiedz.Pozdrawiam

Najwięcej może pomóc tu Twoja szczera rozmowa z kuratorem.
i prośba:
podejdź z większą starannością do swojej ortografii...

Wiem wiem ale jak pisze na telefonie to staram się jak najszybciej bo mam problemy ze wzrokiem i mnie oczy strasznie bolą od ekranów. A jak myślisz man62 mogą mnie gdzieś zamknąć ?? Pozdrawiam :)

Powrót