H
Helena0972
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam serdecznie,
Przeszukiwałam to forum prawnym ale naprawdę nie mogę znależć nic na ten temat.
Może ktoś z Was skieruje mnie na właściwy post ?
Sytułacja wygląda nastepująco mój mąż od 2005 roku az do dzisiaj pracuje i mieszka na terenie Angli.
W roku 2006-2007 prowadził doatkową działalność gospodarczą w Polsce wciąż pracował w Angli a jego pracodawca opłącał wszystkie składki i podatki.
Firma w Polsce została zamknięta 2007 roku we wrzesniu jednak mój mąz nie opłacał składek Zus w Polsce z uwagi na ubezpieczenie w Angli .
Dzisiaj dostał zawiadomienie o niezapłaconych składkach na fundusz
.
Chciałam zapytać czy jest jakieś Prawo które mówi o takich funduszach ?
Czy rzeczywiście trzeba było płacić dodatkowe składki w Polsce jeżeli już podlega się takiemu obowiązkowi w Angli ?
Chciałabym nadmienic że Podatki były płacone w terminie jednak nie wiedzieliśmy o Zus.
Co o tym myślicie?
Przeszukiwałam to forum prawnym ale naprawdę nie mogę znależć nic na ten temat.
Może ktoś z Was skieruje mnie na właściwy post ?
Sytułacja wygląda nastepująco mój mąż od 2005 roku az do dzisiaj pracuje i mieszka na terenie Angli.
W roku 2006-2007 prowadził doatkową działalność gospodarczą w Polsce wciąż pracował w Angli a jego pracodawca opłącał wszystkie składki i podatki.
Firma w Polsce została zamknięta 2007 roku we wrzesniu jednak mój mąz nie opłacał składek Zus w Polsce z uwagi na ubezpieczenie w Angli .
Dzisiaj dostał zawiadomienie o niezapłaconych składkach na fundusz
Chciałam zapytać czy jest jakieś Prawo które mówi o takich funduszach ?
Czy rzeczywiście trzeba było płacić dodatkowe składki w Polsce jeżeli już podlega się takiemu obowiązkowi w Angli ?
Chciałabym nadmienic że Podatki były płacone w terminie jednak nie wiedzieliśmy o Zus.
Co o tym myślicie?