ZUS-co zrobic

• Autor wątku Autor wątku balum
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
B

balum

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam
Dostalem dzis z ZUS-u pismo o przedstawieniu dokumentu ze uczeszczalem do szkoly "X" do 30.06.2009r. Jesli nie to prosza o informacje kiedy zostalem skreslony z listy sluchaczy i o liste obecnosci. Rowniez od wrzesnia uczeszczalem do szkoly "Y" ktora ukonczylem i nauka trwala do 30.06.2009r. Problem polega na tym ze nie dostarczylem pisma ze szkoly Y do zus-u ze tam sie uczylem a ze szkoly X skreslili mnie prawdopodobnie w styczniu. Zaswiadczenia ze uczesczalem do 2 szkoly nie zanosilem bo moja siostra cos takiego tam zaniosla ( bo skreslili ja tez z jednej szkoly i podjela nauke w innej) i powiedzieli ze informacja z nowej szkoly jest nie potrzeba poniewaz oni moga to sami sprawdzic. Wiec teraz nie wiem czy bede mial jakies problemy ze nie poinformowalem ich o zmianie szkoly??? o tym ze mnie skreslili z tej pierwszej i pobieralem rente rodzinna.
Prosze o pomoc co teraz robic...
ZUS moze powiedziec ze skresli mnie ze szkoly nie poinformowalem ich o tym zeby pobierac rente i to ze uczeszczalem do 2 szkoly moglem sobie zalatwic (ze starymi datami) bo mam np dobrego znajomego dyrektora.

Nie bój się na zapas, tylko zanieś zaświadczenie z tej szkoły "Y", które będzie wystarczającym udokumentowaniem prawa do renty.

A czy moga mi jakos udowodnic to ze zaswiadczenie z tej 2 szkoly bylo zalatwiane np na dniach. tzn na lewo???

Ostatnia edycja:
Nie pytam czy legalne czy nie tylko czy moga to jakos sprawdzic. Zakladajac ze dyrektor nie sypnie

Ponieważ ma Pan skłonności do nielegalnych działań, a my nie pomagamy oszustom - temat zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót