ZUS i proc. odwoławcza - POGUBIŁEM się prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku czytaczpytacz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czytaczpytacz

Stały bywalec
Odpowiedzi
592
07-05-2010 dec. ZUS odmowna w spr. pomostówki

02-06-2010 odwołanie do sądu za pośrednictwem ZUS

02-07-2010 ZUS przekazuje do Sądu Odpowiedź Organu rentowego Na Odwołanie

27-07-2010 Wydaje II decyzję cyt. po ponownym rozpatrzeniu wniosku i poucza o możliwości odwołania od tej decyzji.

Czemu mam dwie decyzje o identycznej treści, kiedy był tylko jeden wniosek ? Dodam, że Sąd wezwał 13-07-2010 do odpowiedzi na odpowiedź ZUS i przedstawianie dowodów w terminie 14 dni .... ?

Pomóżcie, bo nie wiem czy mam się DRUGI raz odwoływać w tym samym trybie.

Śmiem przypuszczać, że ta decyzja miała iść DO INNEJ OSOBY, bo w uzasadnieniu mam inne nazwisko niż wnioskodawcy - wtedy by wszystko grało,

A czy w którymś momencie sąd nie uchylił decyzji ZUS i nie przekazał sprawy do ponownego rozpatrzenia? Należy też wyjaśnić te rozbieżności nazwisk. Jeżeli nie zgadza się Pan z decyzją to trzeba ją zaskarżyć.

Panie Dariusz`u ... nie było jeszcze powiastki o terminie rozprawy, 13 lipca Sąd wzywał do złożenia dowodów i równo 14 dni po tej dacie zapada druga decyzja, faktycznie treść tej drugiej decyzji wskazuje na "PONOWNE" rozpatrzenie, ale wydaje mi się, że po odwołaniu pierwszej i przekazaniu sprawy, nie byłoby w decyzji tego zwrotu "PO PONOWNYM ROZPOZNANIU", problem jest również z wyjaśnieniem nazwiska, tel. nie chcą udzielić odpowiedzi a na pismo każą sobie czekać :) zastanawiam, się czy aby nie złożyć faktycznie odwołania, w głównym tonie jako adresat błędnie skierowanej decyzji, a z drugiej strony z ostrożności podniosę to co w pierwszym odwołaniu.

Gdyby pierwsza decyzja była odwołana, powinienem być o tym poinformowany, a nie koniecznie wierzę w to, że w ciągu 14 dni takie postanowienie się uprawomocniło, sąd zdążył nadać korespondencję a zus wydać decyzję.

Ostatnia edycja:
Powrót