Zus nie wypłacił renty, a wygrałem sprawę 6 mc temu

• Autor wątku Autor wątku PawelK88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
P

PawelK88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Dzień dobry.Poproszę o pomoc w mojej sprawie, którą opiszę w dużym skrócie.
W marcu bieżącego roku wygrałem sprawę sądową z ZUSem, odnośnie przyznania mi renty socjalnej.
Do dnia dzisiejszego ( a minęło już prawie pół roku ) nie otrzymałem wyrównania, a obecnie nie wypłacają mi "bieżącej renty".A więc nie otrzymałem ani grosza.
Po upływie ok 40 dni, od daty uprawomocnienia się wyroku udałe się do podlegającego mi ZUSu z pytaniem co się dzieje.Otrzymałem informację, że muszę przedstawić swoje zarobki, więc po jakimś tygodniu przedstawiłem zarobki z 2018 i 2019 roku.Pani mnie obsługująca poinformowała mnie, że wystarczą tylko z 2018 roku, a te z 2019 roku trzeba będzie przedstawić później.Sądziłem, że to załatwi sprawę.Otóż nie-po kolejnym miesiącu dostałem telefon z innego oddziału, że jeśli pracowałem w 2019 roku to muszę przedstawić dokumenty o zarobkach.Oczywiście to zrobiłem i czekałem.Ponownie zadzwoniono z tego drugiego oddziału z informacją, że nie zgadza się okres mojego zatrudnienia.( w pierwszej pracy pracowałem do końca lipca 2018, a według ZUSu do końca grudnia 2018 ),a więc będzie potrzebne zaświadczenie z miejsca pracy do kiedy u nich pracowałem.
Za nim otrzymałem to zaświadczenie to zleciało ok 20 dni, a w między czasie Pani, która zajmuje się moją sprawą poszła na urlop.
Dopiero 21.08 dostarczyłem zaświadczenie o okresie zatrudnienia i od tej chwili ciągle czekam.
Dziś dzwoniłem 7 razy "na biurko Pani prowadzącej sprawę" i nie dodzwoniłem się.
Do kogo mam się zgłosić ?, aby załatwić tę sprawę ? Nie ukrywam, że jestem mocno zirytowany .
Pomyślałem, że może udam się do podlegającego ZUSu, aby to wreszcie wyjaśnili, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł, dlatego zamieszczam ten post.
Zapraszam do dyskusji.

Rozumiem, że wygrałeś sprawę w ZUSie przez Sąd.?
Napisz do Sądu, powołując się na sygnaturę akt i opisz sytuację.

Tak.Chodzi o wygraną sprawę sądową.
Temat można zamknąć, gdyż dziś otrzymałem pieniądze.
Dziękuje za odpowiedź.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót