N
nadiankaaa123
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Hej, mam pytanie co w przypadku kiedy ZUS odmówił mi prawa do zasiłku chorobowego za dny okres, ponieważ według ich pism wynik że przekroczyłam 270 dni. Dodam że od 20.08.2018 do 07.12.2018 byłam na zwykłym zwolnieniu a od 08.12.2018 do teraz jestem na zwolnieniu kategorii "B" czyli ciąża. Czy mają prawo mimo ciąży odmówić mi wypłaty świadczenia? Termin mam na lipca, a oni wstrzymli mi zasiłek już od 17 maja,pismo otrzymałam dziś i byłam w placówce i Pani powiedziała że te okresy w których byłam na zwykłym zwolnieniu i zwolnieniu chorobowym się połączyły bo nie było przerwy między nimi. I że mogę złożyć wniosek o świadczenie rehabilitacyjne, ale decyzja o takim wniosku to 2 miesiące...
Proszę powiedzieć mi co będzie najkorzystniej dla mnie czy mogę złożyć ten wniosek i będzie on ciągłością od tego 17 maja czy z dniem którym złożyłabym dokumentację o ten zasiłek, czy może będzie korzystniej dla mnie złożyć podanie na jakiś inny zasiłek np.kuroniówke?
Proszę o jakieś odpowiedzi.
GÓRY DZIĘKUJĘ.
POZDRAWIAM
Proszę powiedzieć mi co będzie najkorzystniej dla mnie czy mogę złożyć ten wniosek i będzie on ciągłością od tego 17 maja czy z dniem którym złożyłabym dokumentację o ten zasiłek, czy może będzie korzystniej dla mnie złożyć podanie na jakiś inny zasiłek np.kuroniówke?
Proszę o jakieś odpowiedzi.
GÓRY DZIĘKUJĘ.
POZDRAWIAM