Zus- Renta z tytułu niezdolności do pracy.

• Autor wątku Autor wątku Gregorio99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gregorio99

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam mam pytanie do was forumowiczów.

Mam przyznane orzeczenie od orzecznika ZUS .I moje pytanie brzmi moja niezdolność postała w wieku 21 lat czy 22 lat? jestem z 08.10.1996. To się liczy od dnia ukończenia urodzin czy rocznikowo ? I ile muszę mieć stażu pracy 2 lata czy 3 lata w moim wypadku .I czy dobrze myślę że niezdolność jest liczona od 26.06.2018 ? Dnia 26.06.2018 do 30.06.2018 bylem na hospitalizacji w szpitalu.

W załączniku orzeczenie.

https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/Htkl4a02SctILtEGGHs7STk5LeB6LS

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
renta na niecałe dwa lata a potem powrót do pracy jeżeli orzecznik ZUS stwierdzi że nie jesteś niezdolny do pracy

Ciekawskodociekliwy napisał:
renta na niecałe dwa lata a potem powrót do pracy jeżeli orzecznik ZUS stwierdzi że nie jesteś niezdolny do pracy

Bo przepracowane mam 2 lata powyżej nawet coś ok 2 lat 9 miesięcy. Czyli powiedz mieszczę się w wieku 21 lat i 2 lata stażu ?

Pozdro :cool:

ma być dwa lata okresów składkowych , czyli odlicz się wszystkie przerwy w pracy

ma być dwa lata okresów składkowych , czyli odlicz się wszystkie przerwy w pracy

No masz na myśli utrata pracy czy na L4? Chorobowych akurat miałem mało Przeważnie pojedyncze dni. Mój maksymalny czas na L4 to 32 dni jak byłem od popytu w szpitalu. A okresy nie składowe to są L4? I są powiedz mi liczone czy nie np jak jestem chory?

L4 odlicza się

A jak się to odlicza ? Tyle ile byłem na l4 np 6 dni odejmuję sobie czy w inny sposób?

Ostatnia edycja:
Najlepiej jak zgłosisz się do ZUS, tam dokøadnie wszystko Ci wyjaśnią .A co to był za szpital ?

Najlepiej jak zgłosisz się do ZUS, tam dokøadnie wszystko Ci wyjaśnią .A co to był za szpital ?

Szpital Wojewódzki.W zusie nic nie umieją mi dobrze wytłumaczyć więc piszę tutaj. A w, piątek jestem umówiony z Panią co się zajmuje moja sprawa i dla tego chce wiedziec w razie,co i jak.Wiec jak jest z tym l4 i okresem nieskladkowym?

A może to ty najprostszych spraw nie pojmujesz

Wszystko okej renta przyznana.Wątek do zamknięcia.

Powrót