Zużycie wody - reklamacja

• Autor wątku Autor wątku arcuss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arcuss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.

Mieszkam w bloku we wspólnocie mieszkaniowej. Zarządcą budynku jest TBS. W grudniu podałem mailowo stan licznika wody. Pracownica odpowiedzialna za rozliczanie wody odpisała, że przyjęła podany stan licznika. W marcu przyszło rozliczenie za poprzedni rok, wg którego mam niedopłatę za wodę w wysokości 500zł. W rozliczeniu nie został uwzględniony odczyt podany w grudniu, a jedynie symulacja na podstawie odczytu licznika głównego. W ciągu tygodnia (wg pisma maksymalnie 14 dni) złożyłem reklamację dotyczącą rozliczenia. Ponieważ termin zapłaty wynosił 2 tygodnie, zapłaciłem 300zł niedopłaty, pozostałe 200zł pokryła nadpłata za centralne ogrzewanie. Minęły już 2 miesiące i nie dostałem odpowiedzi. W regulaminie TBS nie ma informacji o terminie na rozpatrzenie reklamacji.

Co powinienem teraz zrobić? Wysłać ponaglenie? Reklamację złożyłem w oddziale obsługującym moją wspólnotę mieszkaniową. Zastanawiam się, czy reklamację powinienem złożyć w BOK w głównej siedzibie.

Ja bym spróbował do administracji wyjaśnić sprawę. Bezpośrednio do osoby, która zajmuje się odbieraniem w/w telefonów od najemców w celu wyjaśnienia braku wpisu.

Powrót