Zwolnieni z pracy za seks

• Autor wątku Autor wątku muminkidwa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
firondel napisał:
Chociaż pytanie jest całkiem ciekawe. Sam byłbym ciekaw odpowiedzi. A może ktoś zna jakieś orzeczenia sądu w podobnych sprawach?

Nie potrzeba tutaj żadnych orzeczeń, a pytanie wcale nie jest takie ciekawe... Jak już napisałem, spędzanie czasu w towarzystwie znajomych w pubie nie uchybia godności sprawowanego urzędu, o ile tylko nie wiąże się np. z upijaniem do nieprzytomności, wulgarnym zachowaniem etc. bądź też towarzyszami zabawy nie są np. członkowie zorganizowanej grupy przestępczej. W pubach spotykają się także sędziowie, czy prokuratorzy, wobec których wymagania etyczne są najwyższe i - o ile zachowują się kulturalnie - nikt nie robi z tego powodu problemu i nie wszczyna postępowań dyscyplinarnych.

zuuzkaa napisał:
A jeśli Pan Janusz uważa, że są tacy, którzy wiedzą wszystko, to ja proszę o kontakt do tej osoby. Z chęcią nawiązałabym kontakt.
To coś nowego. Gdzież to ja twierdziłem, że są tacy co wszystko wiedzą? Coś się Szanownej Pani ubzdurało. Radzę najpierw pomyśleć, a potem wypisywać bzdury.

Pan Janusz ma całkowitą rację. Tak to w Naszym kraju jest "pociotki" mają stanowiska po wujach, ciotkach itp. aspiracje pod niebiosa a jak co do czego to brak kompetencji, kwalifikacji a o myśleniu to ja nie wspomnę :confused:

W drugą stronę też idzie. Zdarza się szef, który chce zwolnić pracownika i "szuka haka", by nie płacić odprawy, ewentualnie zwolnić bez jakiś ważnych przyczyn nie może (np. okres ochronny przed emeryturą). A pojęcie jest dość nieokreślone.

Ja nie mam nic przeciwko spotkaniach osób publicznych w różnych miejscach - w knajpach czy nawet na cmentarzach. Byleby zachowywali się kulturalnie i nie spadali z krzeseł.:D
Natomiast uważam, że osoba na kierowniczym stanowisku w administracji, nie powinna porównywać się w uprawnieniach z wójtami, burmistrzami i prezydentami miast, którzy w przeciwieństwie do niej zostali wybrani przez lokalne społeczeństwo w wyborach powszechnych. Choć w Hydeparku można porównywać się nawet do kosmity.

Ja myślę, że kierownik USC może się porównać uprawnieniami z wójtem czy burmistrzem.
Szkoda, ze zuuzkaa skasowała konto. Jej posty bardzo wiele wnosiły do forum zwłaszcza w zakresie prawa rodzinnego.
Z drugiej strony można zrozumieć, że takie udzielanie się, zwłaszcza w hydeparku, trochę nie licuje z godnością piastowanego stanowiska.

rubbermaid napisał:
Szkoda, ze zuuzkaa skasowała konto. Jej posty bardzo wiele wnosiły do forum zwłaszcza w zakresie prawa rodzinnego.
To prawda.
rubbermaid napisał:
Z drugiej strony można zrozumieć, że takie udzielanie się, zwłaszcza w hydeparku, trochę nie licuje z godnością piastowanego stanowiska.
No bez przesady.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót