zwolnienia z zk styczen 2008?prawda czy falsz

• Autor wątku Autor wątku olekolek1979
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Oceania prosze wyjasnij mi jesli moj ma wyrok 6 miesiecy 2 juz siedzi czy moze sie starac o zamiane na prace spoleczne.A tak wogole o co moze sie starac ?Pracuje nie sprawia klopotow ma grupe p2.Prosze o pomoc nie stac nas na adwokata a ze znajomoscia prawa kiepsko.

Według obecnego stanu prawnego nie ma podstaw by zarządzoną do wykonania karę pozbawienia wolności zamienić na prace na cel społeczny.

Potwierdzam to co Asia napisała czytałam w dwóch gazetach, amnestii nie będzie :( wiecej wyroków w zawieszeniu - to jest pomysł nowego ministra na przepełnione więzienie :(

[cytat:2iutrnfx]
wiecej wyroków w zawieszeniu - to jest pomysł nowego ministra na przepełnione więzienie
[/cytat:2iutrnfx]
No ale zwolnienie warunkowe to też w pewnym sensie wyrok w zawieszeniu-więc nadzieja jest. Poza tym im więcej tych wyroków w zawieszeniu tym więcej potem jak odwieszaja do odsiedzenia...

[cytat="dżudi"]Kochane ja za dwa tygodnie napiszę Wam jak jest.
10 stycznia mamy 1-szą wokandę.
Czy ostatnią...?[/cytat]

Dżudi i co :?: :?: :?:

[cytat:20vxd30w]
Dżudi i co
[/cytat:20vxd30w]

I doczekana!!!! :lol:

:D :D :D
może jednak coś się zmieni na lepsze z tymi zwolnieniami.
Dżudi super!!!!!

może niech jeszcze posiedzą, społeczeństwo będzie spokojniejsze. Przecież niedługo i tak tam wrócą.

Trola trzeba ignorować, pamiętajcie dziewczynki :)

Proszę nie ignorować §8 regulaminu - Y

lepiej żeby powychodzili każdy ma prawo do wolnosci ?

W sumie tak. Choć przyznam, że nie miałem pojęcia że ono już istnieje :)

Ojejku....
To może i mój mąż ma szanse na wyjście.... :D
Na koniec marca ma I wokandę.
Nie ma na niego skarg, pracuje poza terenem zakładu, ma grupę P3, zagwarantowaną pracę od zaraz i rodzinę (żona, 2 małych dzieci i trzecie w drodze), od lipca 07r jeździ na przepustki -tzw pełny pakiet... Zakład sam go kieruje na wokandę.....

Myślicie, że mogę mieć nadzieję?

Dzięki, Moniak :)

Problem w tym, że siedzi w Gdańsku-Przeróbce, a tu ciężko z wyjściem...

Mąż mi opowiadał, jak na ostatniej wokandzie stawało 30, a tylko 3 z nich puścili i tak jest prawie na każdej...
Modlę się, żeby on był jednym z tych 3 "wybranych" .....

Tak jak pisze Kadi, zazwyczaj skazani, którym występuje ZK z wnioskiem o warunkowe, wychodzą :ok:
Poza tym jak sama piszesz, jest pierwszy raz karany, na oddziale otwartym, pracuje poza ZK, ma przepustki - żyć nie umierać :ok:

Powrót