P
pendor323
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
Mieszkając i pracując w Holandi napotkały mnie ostatnio problemy zdrowotne, mam jakis wirus w mózgu który wykryto na rezonansie. Skutkiem tego straciłłem troche czucia w nodze na tydzień, poleżałem pare dni w szpitalu i byłęm 2 tygodnie na choroborym. Teraz czeka mnie terapia którą zaczne w najbliższym czasie i bedzie polegac na jezdzeniu do szpitala i przyjmowaniu leków co jakis czas. W tej sytuacji pracodawca nalega żębym wrócił do kraju i że musze ich zrozumieć, że ja nie pracuje i że jeśli to długie leczenie to zebym wróciłdo kraju.
Jakie kroki podjąć? Opieka lekarska w Holandi jest bardzo dobra. Nie jestem ubezpieczony w polsce.
Czy pracodawca może tak poprostu mnie zwolnić?
Na dzień dzisiejszy nie mam jeszcze nowego zwolnienia lekarskiego. Sprawa mojej choroby jest w toku. Trwa przeniesienie mojego leczenia do innego miasta a dopiero jutro dostane kontakt do następnego lekarza.
Jakie kroki podjąć? Opieka lekarska w Holandi jest bardzo dobra. Nie jestem ubezpieczony w polsce.
Czy pracodawca może tak poprostu mnie zwolnić?
Na dzień dzisiejszy nie mam jeszcze nowego zwolnienia lekarskiego. Sprawa mojej choroby jest w toku. Trwa przeniesienie mojego leczenia do innego miasta a dopiero jutro dostane kontakt do następnego lekarza.