Zwolnienie z pracy A zasiłek

• Autor wątku Autor wątku Patryk58007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Patryk58007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam, chciał bym się zapytać jak to wygląda w realnym życiu. Jeśli np szef mnie zwolni to mam prawo do zasiłku tutaj np przez pół roku ? I czy to od niego zależy czy dostanę zasiłek czy nie ? Bo może wystawić jakieś inne dokumenty ? I ostatnie, ile tego przysługuje ? Zależy od zarobków ? Czy jest ustalona kwota ? Aha zapomniałem dodać że pracuje w tej firmie 4 lata. Bez przerwy.

Ostatnia edycja:
Jak to niemiecka firma i masz skladki odprowadzane to natychmiast po ozrzymaniu Kündigung musisz sie w AfA zameldowac. Zapewne zanim dadza Ci zasilek, otrzymasz juz oferte pracy. Jak nie to dostaniesz maksymalnie 60% swojego dochodu.

nika44 napisał:
Jak to niemiecka firma i masz skladki odprowadzane to natychmiast po ozrzymaniu Kündigung musisz sie w AfA zameldowac. Zapewne zanim dadza Ci zasilek, otrzymasz juz oferte pracy. Jak nie to dostaniesz maksymalnie 60% swojego dochodu.

Ok dzięki za informacje, czyli mogą znaleźć mi też inna pracę tak ? To by mi nawet lepiej pasowało. A co z takim wypadku jak to że nie mam swojego mieszkania tylko szef mi wynajmuje. I tak można powiedzieć że niemiecka i składki są odprowadzane. Mieszkania już mi raczej nie pomaga znaleźć co nie ?

Mieszkanie musisz sobie oczywiście sam znaleźć i to najlepiej jak najszybciej, zanim zostaniesz zwolniony, bo później jak nie będziesz pracował, to nikt Ci nie wynajmie.
Pamiętaj, że jak się sam zwolnisz, to żadnego zasiłku przez 3 pierwsze miesiące nie zobaczysz na oczy.

Powrót