Zwolnienie z pracy stałej

• Autor wątku Autor wątku pinawino
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pinawino

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Sytuacja wygląda następująco, pracuje w firmie już 4 lata mam już umowę na stałe. Moje stanowisko pracy mi nie odpowiada. Stoję w jednym miejscu przy stole i pracuje rękami zwijajac i ugniatajac worki foliowe które trafiają do szpitali na salę zabiegowe.niesrety na zmianę stanowiska nie mam co liczyć.
Praca ta sprawia że mam ciągle bole rąk i nóg, nie mogę w nocy spac bo łapią mnie skorcze.
Czy jeśli się zwolnie to będzie mi przysługiwało coś z urzędu pracy?
A co jeśli szefowa by mnie zwolniła czy przysluguje mi jakiś zasiłek? Słyszałam że może mi wtedy przysługiwać kurs języka niemieckiego bo ja jeszcze słabo mówię po niemiecku A chętnie bym skorzystała z nowego. Pozdrawiam

Przysluguje rok zasilku jak zwolnisz sie sama masz 3 mies blokady , chyba ze masz z tego powodu jakies problemy zdrowotne bylas na zwolnieniu to Arbeitsamt ma swojego Gutachter ps: u mnie przeszlo nadplacili 3 mies bo tez mialam blokadę .. lepiej niech zwolni cie szefowa

Zwolnić się samemu z pracy z powodów zdrowotnych to niezbyt mądry pomysł. Jak się ma problemy zdrowotne uniemożliwiające pracę to idzie się do lekarza a ten daje zwolnienie. Pracodawca musi płacić do 6 tygodni wynagrodzenie, potem kasa chorych płaci Krankengeld.

Zwolnienie się samemu oznacza straty finansowe, ryzyko zostania bez żadnego dochodu no i pójście na socjal najpóźniej po roku.

dulnikowski napisał:
Zwolnić się samemu z pracy z powodów zdrowotnych to niezbyt mądry pomysł. Jak się ma problemy zdrowotne uniemożliwiające pracę to idzie się do lekarza a ten daje zwolnienie. Pracodawca musi płacić do 6 tygodni wynagrodzenie, potem kasa chorych płaci Krankengeld.

Zwolnienie się samemu oznacza straty finansowe, ryzyko zostania bez żadnego dochodu no i pójście na socjal najpóźniej po roku.
ja po roku mialam Übergangsgeld placil nadal Arbeitsamt wiecej niz Alg1 zasiku i chodziłam na Berufliche Reha

Powrót