L
luca0304
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam!Mam z kolegami problem w pracy(zostaliśmy zawieszeni).Sprawa wygląda tak:Ja wraz z dwoma kolegami pracowaliśmy wcześniej przez 5 lat Ja a koledzy 9lat gdy w 2013 roku kupiła nas inna firma z tej samej branży.Grudnia 2013 r.produkję przeniesiono do siedziby nowej firmy i od tego czasu się zaczeło oszukiwanie na nadgodzinach mimo iż jechaliśmy do pracy jednym samochodem i tak samo wracaliśmy każdy z nas miał inne nadgodziny.Zgłaszałem to do związków zawodowych,menadżerów i tak pomagało to na kilka tygodni.Ostatnio zażądałem kopie wszystkich moich kart aby porównać z payslipami dano mi 24 kopie i 11 było do poprawki a 3 były już poprawione po moich interwencjach.Teraz do sedna sprawy 7 marca przybyliśmy do pracy ja z kolegą poszedłem zapalić a trzeci poszedł do szatni i podbił nam wszystkim karty,afera kierownik się zaczaił na schodach i słyszał że odbił trzy karty i zostaliśmy zawieszeni do wyjaśnienia sprawy jak my już wszystko wyjaśniliśmy w ten sam dzień.Czy w takim wypadku mogą nas zwolnić(dodam że przez ten czas nikt z nas nie miał żadnej nagany)Proszę o poradę!!!