Zwolnienie z praktyk

• Autor wątku Autor wątku magitka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magitka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Studiuję. Muszę odbyć praktyki w szkole. Muszę uczyć pewnego przedmiotu we wrześniu ewentualnie październiku. Czy istnieje jakiś sposób, żeby nie musieć odbyć praktyk? Nigdy nie będę nauczycielem! Niezaliczenie praktyk = nie mozna przystąpić do obrony dyplomu. Czy tak może być? Co zrobić, aby nie odbywać tych praktyk?

??? Zwykle studenci sa zadowoleni z możliwości odbywania praktyki. NIe znam statusu studenta w Twojej uczelni, ale wydaje się, ze nie odbycie obowiązkowych praktyk z pewnością zakończy się Dla Ciebie pewnymi konsekwencjami, jakimi trudno powiedzieć.

Dziękuję za odpowiedź. Pal licho same praktyki jako takie. Dokumentacja mnie przeraża. Osobna od każdej z 32 lekcji :( W sumie jest 50 godzin, ale nie tylko lekcje szkolne. Na praktyki mogłabym chodzić. Poza tym. Jestem taka, że denerwuje mnie to, że kosztem moich jakby nie było wakacji (październik) muszę je odbywać i w dodatku nauczyciel dostaje 100zł a ja "satysfakcję"...
Pozdrawiam!

[cytat="magitka":b9z8bohp]Studiuję.Co zrobić, aby nie odbywać tych praktyk?[/cytat:b9z8bohp]
Ależ bardzo proste. Rzucić studia i jechać "na zmywak". :)

Nie ma możliwości takiej. Aby uzyskać dyplom trzeba zrealizować cały zakres programowy.

Powrót