Zworot pieniedzy na konto zagraniczne

• Autor wątku Autor wątku asik0926
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asik0926

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie,
sprzedawca po dwóch dniach poinformował że nie posiada na stanie produktu i prosi o podanie nr konta aby przelać pieniądze za nieudaną transakcję.
Płatność została dokonana za pomocą przelewów online PayU na konto polskie z konta zagranicznego.
Problem polega na tym ze sprzedawca nie może bądź nie potrafi wysyłać przelewów zagranicznych i aby otrzymać zwrot muszę otworzyć konto bankowe w PL.
Co w takiej sytuacji mogę zdziałać gdyż nie mieszkam w PL i nie jest mi potrzebne konto banowe w kraju...
pozdrawiam,
Asia

Niestety sprzedawca wytrwale uświadamia mnie że musi mieć PL konto a z PayU przelew zagraniczny jest niemożliwy....
Czy ktoś ma na to argument ??

Jeśli wypłacił już pieniądze z PayU za tę transakcję to nie może zrobić przelewu zwrotnego z PayU, czy to na konto zagraniczne, czy krajowe - to akurat nie ma znaczenia. Ale żeby wykonać przelew zagraniczny z normalnego rachunku bankowego (a takowy musi mieć bo przecież gdzieś te pieniądze z PayU wypłaca) wystarczy mu SWIFT twojego banku i nr rachunku w formacie IBAN (czyli popularne dwie cyfry na początku a potem numery czwórkami) - jesli nie umie tego zrobić, niech idzie do okienka i mu Pani w banku zrobi. Prędzej byłabym skłonna sądzić, że opłata za przelew zagraniczny wyjdzie taka, że zwrot mu się nie będzie kalkulował i stąd te kombinacje.

Proponuje podpowiedzieć o Przelewice sępa. Koszty niskie wiec raczej nie będzie problemu z przelewem na zagraniczne konto.

Powrót