Zwrócenie zakupionego towaru

• Autor wątku Autor wątku tom3k
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tom3k

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam, dziś zakupiłem wieże w sklepie. Chciałbym ją jednak zwrócić. Jest ona w pełni sprawna. Wydaje mi się, że jest coś takiego jak zwrócenie towaru w ciągu pierwszych paru dni od daty zakupu bez podawania przyczyny. Czy się mylę ? Jeśli można ją zwrócić, to w którym artykule znajdę taki przepis ?
Pozdrawiam, Tomasz.

Niestety, jesteś w błędzie. Nie ma możliwości zwrotu pełnowartościowego towaru (wyjątkiem jest zakup na odległość, np. przez internet).

Sprzedawca natomiast, sam może zgodzić się na zwrot, więc możesz spróbować. Ale jeśli się nie zgodzi, to zostaje... Allegro.

Ehh, a jednak wydawało mi się, że jest coś takiego.. Może to stąd, że często na aukcjach internetowych sprzedawca pisał, że istnieje możliwość zwrotu towaru w określonym czasie od daty zakupu bez podawania przyczyny. Nie myślałem tylko, że to dotyczy wyłącznie zakupu przez sieć..

skieruj pytanie do sklepu i zdefiniuj nękajacy Cie problem. Spotkałem się z inoformacjami,że sprzęt nie spełnia Twoich oczekiwań odsłuchu np. kolumn . Dodatkowo sprzet w sklepie nie pozwala na jego przetestowanie np. odłuch w porach wieczornych gdzie słychac nadmierną drazniacą np pracę silników wentlatorów , napędu lasera,napędu mechanizmu w magnetofonach, głosnej pracy cewek odchylania w telewizorach . Oczywiscie powino to być zgodne z rzeczywistością i merytorycznie uzasadnione.

Pozdrawiam

Powrót